GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τί μπορεί να συμβαίνει στην υγεία μας όταν ιδρώνουμε πολύ;

Η υπεριδρωσία είναι η παθολογική κατάσταση αυξημένης έως υπερβολικής εφίδρωσης που συμβαίνει ακόμα και όταν η θερμοκρασία δεν είναι αρκετ...



Η υπεριδρωσία είναι η παθολογική κατάσταση αυξημένης έως υπερβολικής εφίδρωσης που συμβαίνει ακόμα και όταν η θερμοκρασία δεν είναι αρκετά υψηλή . Σε μερικούς ανθρώπους που έχουν υπεριδρωσία , ο ιδρώτας στάζει κυριολεκτικά από τα χέρια τους. Συνήθως προσβάλλει τις παλάμες των χεριών , τα πέλματα των ποδιών και τις μασχάλες . Εκτός από το ότι διαταράσσονται οι καθημερινές συνήθεις και δραστηριότητες μπορεί να προκαλέσει αμηχανία.

Μία από τις πρώτες επιλογές για τη θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση ς αντιιδρωτικών για τις πληγείσες περιοχές . Σε σοβαρές περιπτώσεις , ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση είτε για να αφαιρέσει τους αδένες του ιδρώτα ή για να αποσυνδέσετε τα νεύρα που είναι υπεύθυνα για την υπερπαραγωγή του ιδρώτα .

Συμπτώματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι ιδρώνουν όταν ασκούνται, βρίσκονται σε ένα ζεστό περιβάλλον , είναι νευρικοί , αγχώδεις ή υπό πίεση . Η υπεριδρωσία υπερβαίνει κατά πολύ την κανονική εφίδρωση . Επηρεάζει συνήθως τα χέρια , τα πόδια , τις μασχάλες και μερικές φορές το πρόσωπο . Σπάνια, επηρεάζεται ολόκληρο το σώμα .

Δείτε το γιατρό σας εάν :
Η εφίδρωση διαταράσσει την καθημερινότητά σας
Μπορεί ξαφνικά να αρχίσετε να ιδρώνετε περισσότερο από το συνηθισμένο
Έχετε νυχτερινές εφιδρώσεις χωρίς προφανή λόγο

Αιτίες

Η εφίδρωση είναι ο μηχανισμός του σώματός σας για να δροσιστεί . Το νευρικό σύστημα ενεργοποιεί αυτόματα τους ιδρωτοποιούς αδένες σας όταν η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται .Στην υπεριδρωσία , τα νεύρα που είναι υπεύθυνα για την ενεργοποίηση των ιδρωτοποιών αδένων γίνονται υπερδραστήρια και ζητούν περισσότερη εφίδρωση , ακόμη και όταν δεν είναι απαραίτητο. Το πρόβλημα επιδεινώνεται αν είστε υπό πίεση ή είστε νευρικοί .

Αν έχετε υπερβολική εφίδρωση σε όλο το σώμα σας, μπορεί να προκληθεί από μια βασική παράμετρο για την υγεία , όπως :
Χρήση ορισμένων φαρμάκων
Εξάψεις λόγω εμμηνόπαυσης
Χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα
Υπερδραστήριος θυρεοειδής αδένας
Ορισμένοι τύποι καρκίνου
Έμφραγμα
Μολυσματικές ασθένειες

Στις μέρες μας η ειδικότητα της Δερματολογίας διαθέτει σύγχρονες μεθόδους ώστε όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα υπεριδρωσίας να μπορεί να δίνει το χέρι του με αυτοπεποίθηση και χωρίς αμηχανία. Απευθυνθείτε στον δερματολόγο σας και εκείνος με τη σειρά του θα σας κατευθύνει και θα σας βοηθήσει.







boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση