GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Credit Suisse: Τέλος η ύφεση στην Ευρώπη!

Χαραμάδα φωτός διακρίνουν στην Οικονομία της Ευρώπης οι επενδυτές ορμώμενοι από την βελτίωση που παρατηρούν σε ένα ευρύ φάσμα των οι...


Χαραμάδα φωτός διακρίνουν στην Οικονομία της Ευρώπης οι επενδυτές ορμώμενοι από την βελτίωση που παρατηρούν σε ένα ευρύ φάσμα των οικονομικών δεικτών.
Σύμφωνα με την Credit Suisse, η Οικονομία της ευρωζώνης βρίσκεται στην αρχή της ανάκαμψης της, εξέλιξη η οποία είναι εμφανής τόσο στην ασθενέστερη περιφέρεια όσο και στον ισχυρότερο πυρήνα, αφού η βελτίωση είναι ορατή σε ένα ευρύ φάσμα οικονομιών και δεικτών.

Είναι σημαντικό, εξηγεί η Credit Suisse, ότι η ανάκαμψη οδηγείται από την εσωτερική βελτίωση στη ζώνη του ευρώ και όχι ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης στην παγκόσμια οικονομία και αυτό σημαίνει ότι η ανάκαμψη του ΑΕΠ θα συνοδευτεί και από αύξηση στη ζήτηση, που με τη σειρά της, θα είναι σημαντική για την παγκόσμια οικονομία.

Η ζώνη του ευρώ ανακάμπτει επειδή οι αντιξοότητες των τελευταίων ετών – σφιχτές χρηματοοικονομικές και δημοσιονομικές συνθήκες –είναι λιγότερο έντονες, αν και η δημοσιονομική εξυγίανση συνεχίζεται και ο δημοσιονομικός κατακερματισμός παραμένει.

Βάσει των παραπάνω, μια έντονη και εντυπωσιακή ανάκαμψη - ιδιαίτερα κατά τους επόμενους μήνες – δεν είναι το βασικό σενάριο, πιθανολογεί η Credit Suisse, όμως αυτή η εύθραυστη ανάκαμψη μπορεί να ότι καλύτερο για την ώρα και δεν αποκλείεται να εξελιχθεί και πολύ καλύτερη από ό,τι η αγορά αναμένει!

Η ανάκαμψη, ιδίως στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, θα ενισχύσει τις προσδοκίες για το χρέος υπό την προοπτική της βελτίωσης των ελλειμμάτων, του ονομαστικού ΑΕΠ και της πολιτικής σταθερότητας, επισημαίνει ο ελβετικός οίκος ο οποίος σπεύδει να σημειώσει ότι αυτά μπορεί να ανατραπούν. dealnews.gr

2 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση