GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι του Fix Summer Live

Επειδή αγνόησαν το "λουκέτο" του ΣΔΟΕ Δεν λειτούργησε τη νύχτα της 4ης Αυγούστου το κέντρο διασκέδασης Fix Summer Live στην Καλ...


Επειδή αγνόησαν το "λουκέτο" του ΣΔΟΕ




Δεν λειτούργησε τη νύχτα της 4ης Αυγούστου το κέντρο διασκέδασης Fix Summer Live στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, το οποίο υποχρεώθηκε εκ νέου να βάλει λουκέτο για τουλάχιστον ένα 48χρονο, έχοντας μία ημέρα πριν αγνοήσει επιδεικτικά αντίστοιχη εντολή του ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, στις 2 Αυγούστου, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ εντόπισε πλήθος φορολογικών παραβάσεων στο κέντρο διασκέδασης, με αποτέλεσμα να τεθεί σε εφαρμογή το άρθρο 13 του Ν.2523/97 και να διαταχθεί το σφράγισμα του μαγαζιού για τις επόμενες 48 ώρες. Όμως, οι υπεύθυνοι του μαγαζιού αγνόησαν την εντολή και το νυχτερινό κέντρο άνοιξε κανονικά τις πύλες του την επόμενη μέρα, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του τραγουδιστή Πάνου Κιάμου.

Με το νέο αυτό λουκέτο, το νυχτερινό κέντρο κατά πάσα πιθανότητα μείνει κλειστό και το επόμενο διάστημα εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αστυνομικών πηγών, σύμφωνα με τις οποίες, αυτό λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς ερωτηματικά προκύπτουν για τη στάση του αρμόδιου τοπικού αστυνομικού τμήματος που ήταν επιφορτισμένο με την υποχρέωση εφαρμογής της σχετικής απόφασης του ΣΔΟΕ για την αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης. Ήδη, τέθηκε σε διαθεσιμότητα η διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας, ενώ από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για την επιβολή τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σε βάρος αστυνομικών.

Στο μεταξύ, στην εισαγγελία Πολυγύρου Χαλκιδικής οδηγούνται ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και η κόρη του ιδιοκτήτη, που συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία για την υπόθεση. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αναζητείται.

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η απόφαση για το 48ωρο σφράγισμα του κέντρου διασκέδασης στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, όπου εμφανιζόταν ο τραγουδιστής Πάνος Κιάμος, καθώς οι υπεύθυνοι του μαγαζιού αγνόησαν επιδεικτικά την εντολή του ΣΔΟΕ και χωρίς να συναντήσουν το παραμικρό εμπόδιο από τις αστυνομικές αρχές, το άνοιξαν κανονικά το βράδυ του Σαββάτου.

Ο ίδιος ο Πάνος Κιάμος έσπευσε να δικαιολογήσει την εμφάνισή του το βράδυ του Σαββάτου, ποστάροντας στο Facebook το εξής μήνυμα: "Σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στο κέντρο "SUMMER FIX" της Χαλκιδικής, όπως είναι προφανές, ουδόλως ευθύνομαι. Εν προκειμένω τήρησα, όπως πάντα κάνω και ως και εκ του νόμου οφείλω, τις απορρέουσες από την έγγραφη συμφωνία μου με την επιχείρηση υποχρεώσεις μου".


athensvoice

1 σχόλιο

  1. Οι προβλεπόμενες κυρώσεις είναι χαρακτηριστικές ενός κράτους για γέλια και για κλάματα. Σφράγισμα 48 ώρες και μετά τόσες μέρες και αν επαλειφθεί τόσοι μήνες. Συλλαμβάνουμε κάπου κάπου και τα αφεντικά για να δείξουμε ότι κάνουμε τη δουλειά μας. Τα κέντρα όμως λειτουργούν παρά τις αποφάσεις και έτσι δεν χάνουμε πεντάρα. Και βέβαια 'ωσπου να δικασθούν οι υποθέσεις πάει τελείωσε η σαιζόν, οι ιδιοκτήτες φορτωμένοι στο ρευστό και το ίδιο ικανοποιημένοι οι "προστάτιδες δυνάμεις". Νόμοι κράτους της ρεμούλας και της ξεδιαντροπιάς. Αν υπήρχε κράτος και σοβαρές δυνάμεις καταστολής ένας θα ήταν ο νόμος. Συλλαμβάνεσαι να μην εκδίδεις ούτε μια απόδειξη ; Οριστικό κλείσιμο του καταστήματος και οριστική άρση της Άδειας Λειτουργίας. Τότε μόνον θα συμμορφώνονταν οι ψευτόμαγγες και θα εισέπραττε το κράτος τα οφειλόμενα και ο πολίτης τα δικαιούμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση