GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κινητό που... ακούει από την Google

Ως το αντίπαλο δέος του iPhone της Apple λανσάρεται το νέο smartphone της Google, το Motorola Moto X, που πρόσφατα παρουσιάστηκε από τους...

Ως το αντίπαλο δέος του iPhone της Apple λανσάρεται το νέο smartphone της Google, το Motorola Moto X, που πρόσφατα παρουσιάστηκε από τους ανθρώπους της εταιρείας-κολοσσού, καθώς είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από αισθητήρες και επεξεργαστές που προσαρμόζονται πλήρως στις ανάγκες των χρηστών του.
Το Moto X, το οποίο είναι το πρώτο κινητό που σχεδιάζεται από τους ανθρώπους της Motorola μετά την εξαγορά της από την Google πριν από 14 μήνες, θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στον μήνα και θα πωλείται έναντι 199 δολαρίων στην Αμερική.

Στόχος των κατασκευαστών του είναι να αποτελέσει το πρώτο smartphone από τη νέα γενιά τηλεφώνων και να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων τεχνολογιών, σε μια περίοδο που οι πωλήσεις smartphone σε ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν πέσει κατακόρυφα εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων. Το Moto X υπόσχεται να λύσει το πρόβλημα της συσχέτισης μεταξύ της υψηλής ανάλυσης της οθόνης και της ζωής της μπαταρίας, αλλά και να φέρει επανάσταση στο λογισμικό που χρησιμοποιείται στα κινητά.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές της η εν λόγω συσκευή, έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές του χρήστη χωρίς να χρειάζεται να πατηθεί κάποιο πλήκτρο ακόμη και όταν αυτή βρίσκεται κλειδωμένη. Παρά τα εξελιγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του και τους πολλούς αισθητήρες του, το Moto X, όπως τονίζουν οι άνθρωποι της Google και της Motorola, έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί 14 ώρες συνεχόμενα χωρίς να χρειαστεί φόρτιση η μπαταρία του. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το smartphone είναι εφοδιασμένο με συνολικά 8 επεξεργαστές, ο ένας εκ των οποίων είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στην αναγνώριση της φωνής και αυτό, όπως τονίζουν οι ειδικοί, είναι ένα βασικό συστατικό της νέας στρατηγικής της Google για τα κινητά τηλέφωνα.



Επιπλέον σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την αμερικανική βιομηχανική παραγωγή, το Moto X είναι το πρώτο smartphone το οποίο κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στις ΗΠΑ στις εγκαταστάσεις της Motorola στο Φορτ Ουόρθ του Τέξας. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Motorola, Ντένις Γουντ, «το Moto X αποτελεί μια προσπάθεια επιστροφής στις ρίζες κατασκευής λειτουργικού και καινοτομίας της Motorola».

Ο «ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ»
Μπαίνει με πλεονέκτημα στην αγορά το iPhone 5

Η αποστολή του Moto X, να ανταγωνιστεί δηλαδή το νέο iPhone 5 της Apple, κρίνεται ως εξαιρετικά δύσκολη, δεδομένης της διάδοσης των προηγούμενων εκδόσεων του smartphone της Apple. Το νέο iPhone 5 που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο και ήδη έχει δημιουργήσει έντονες συζητήσεις μεταξύ των θαυμαστών και των εν δυνάμει χρηστών του, μπαίνει στην αρένα του ανταγωνισμού με ένα σημαντικό πλεονέκτημα, το λογισμικό του.

Σε μία από τις πιο ριζικές αναμορφώσεις των προϊόντων της Apple, όπως τονίζουν οι κατασκευαστές του, το νέο iPhone θα κυκλοφορήσει με ενσωματωμένο το iOS7 που αναμένεται να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η συσκευή, δίνοντας πολύ περισσότερες δυνατότητες στους χρήστες της και περισσότερο χώρο για να πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες εργασίες.




ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση