GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H EBU αδειάζει τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ...

Με μία λιτή ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της , η EBU ξεκαθαρίζει ότι από την ερχόμενη Τετάρτη (21/08), θα διακόψει κάθε δορυφορική κάλυψη ...

Με μία λιτή ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της , η EBU ξεκαθαρίζει ότι από την ερχόμενη Τετάρτη (21/08), θα διακόψει κάθε δορυφορική κάλυψη προς του πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ, στηρίζοντας πλέον ανοικτά τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση και την ΝΕΡΙΤ όταν αυτή τελικά συσταθεί.
Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση:
''Η EBU θα διακόψει την ροή της μετάδοσης της πρώην υπηρεσίας Ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης μέσω των δορυφορικών της δυνατοτήτων και του ιστοτόπου της την Τετάρτη 21 Αυγούστου, στις 9 πμ.
Η απόφαση ελήφθη ύστερα από την είδηση πως η προσωρινή διάδοχος της ΕΡΤ, η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση (ΕΔΤ) θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα την εκπομπή ειδησεογραφικών εκπομπών.
Από τις 12 Ιουνίου όταν η Ελληνική κυβέρνηση, διέκοψε αιφνιδιαστικά την λειτουργία της ΕΡΤ η EBU έχει μεταδώσει 8,5 εκατομμύρια ζωντανές ροές εκπομπών, συνολικά 4,4 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης σε 2,5 εκατομμύρια διακριτούς χρήστες και δεν έπαψε να καλεί για την αποκατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών ΜΜΕ στην Ελλάδα, που είναι κρίσιμες για τον πολιτισμό, την δημοκρατία και την ίδια την κοινωνία.
Η ηγεσία της EBU έχει επίσης στείλει επιστολή στην Ελληνική κυβέρνηση προσφέροντας την υποστήριξη και την τεχνογνωσία της ώστε να βοηθήσει τον σχεδιαζόμενο διάδοχο της ΕΡΤ, γνωστό ως Νέο Ελληνικό Ραδιόφωνο, Ίντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ) να πραγματώσει τις δυνατότητές της για ανεξαρτησία και χρηστή διοίκηση'', καταλήγει η ανακοίνωση της EBU.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) που στις 9 Αυγούστου με ανακοίνωση της είχε κατηγορήσει τον υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης ότι ψεύδεται για τη συνεργασία ΔΤ- EBU, προκειμένου να μεταδοθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας και είχε απευθύνει επιστολή στην EBU ρωτώντας αν υποστηρίζει ή όχι το μόρφωμα -όπως χαρακτηριστικά αποκάλεσε- της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση της EBU, που είναι ανάλογου περιεχομένου με την προαναφερόμενη ανακοίνωση στάλθηκε στις 16 Αυγούστου και στην ΠΟΕΣΥ , την ΠΟΣΠΕΡΤ και τους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση