GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Κέρι προαναγγέλλει (για τη Συρία) μια "επιχείρηση διαφορετική από τις προηγούμενες...."

"Εγκληματία και δολοφόνο" χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, τονίζοντ...

"Εγκληματία και δολοφόνο" χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, τονίζοντας τη βεβαιότητα των ΗΠΑ ότι η συριακή κυβέρνηση διέπραξε ένα "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" όταν χρησιμοποίησε αέρια που προκαλούν παράλυση του νευρικού συστήματος κατά την επίθεση με χημικά όπλα που σημειώθηκε στα προάστια της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου.
Οι ΗΠΑ διαθέτουν "ξεκάθαρες και πειστικές" πληροφορίες για τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, παρουσιάζοντας "αποχαρακτηρισμένες" πληροφορίες για την επίθεση της 21 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τον Κέρι, οι πύραυλοι με τα χημικά που έπληξαν τις περιοχές αυτές προέρχονταν μόνο από εγκαταστάσεις που ελέγχονται από τις ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος. Επιπροσθέτως, οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η συριακή κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα πολλές φορές φέτος, ανέφερε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.
Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι πριν από την επίθεση, "στοιχεία του καθεστώτος" βρίσκονταν στην περιοχή και πήραν την εντολή να φορέσουν προστατευτικές μάσκες πριν εξαπολυθεί η επίθεση. Οι ΗΠΑ γνωρίζουν επίσης ότι υψηλόβαθμοι Σύροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει τη χρήση χημικών όπλων. "Ξέρουμε ότι επί τρεις ημέρες πριν από την επίθεση υπήρχε στην περιοχή προσωπικό και έκανε προετοιμασίες (...). Ξέρουμε από πού εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι και τι ώρα. Ξέρουμε πού προσγειώθηκαν και πότε", είπε.
Τουλάχιστον 1.429 Σύροι πολίτες έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων οι 426 ήταν παιδιά, πρόσθεσε.
Οι ΗΠΑ δεν θα επαναλάβουν στη Συρία ότι έπραξαν στο Ιράκ και οτιδήποτε κάνουν στη χώρα αυτή δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις επεμβάσεις στο Ιράκ, το Αφγανιστάν ή ακόμη και τη Λιβύη, τόνισε ο Κέρι ο οποίος έκανε λόγο για μια "στοχευμένη" επιχείρηση, χωρίς τη συμμετοχή χερσαίων δυνάμεων.
Ο Αμερικανός υπουργός επισήμανε επίσης ότι και άλλες χώρες παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση, περιμένοντας να δουν εάν η Συρία μπορεί να γλιτώσει αφού έκανε χρήση χημικών. Η ανάληψη δράσης εναντίον της Συρίας θα στείλει κατά συνέπεια ένα "μήνυμα" στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ. "Έχει σημασία αν δεν γίνει τίποτα. Έχει σημασία εάν ο κόσμος καταδικάζει στα λόγια και δεν συμβαίνει τίποτα", είπε χαρακτηριστικά.
Ο Κέρι τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι μόνες τους αλλά έχουν τη στήριξη της Γαλλίας, της Αυστραλίας και του Αραβικού Συνδέσμου, ωστόσο θα ενεργήσουν με βάση το δικό τους χρονοδιάγραμμα.
"Η ιστορία θα μας κρίνει όλους πολύ σκληρά αν κλείσουμε τα μάτια στην αδικαιολόγητη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής από έναν δικτάτορα, παρά τις προειδοποιήσεις", κατέληξε.

John Kerry Full Speech από CDemo83

2 σχόλια

  1. Κοιτα ποιοι μιλανε για εγκληματα και δολοφονους!!!ολο το εβραιοσιωνιστικομασονικο συμπλεγμα που εχει αιματοκυλισει τον κοσμο.

    Με τις προβοκατσιες και τις παραμυθενιες αιτιες που ιδιοι και οι πρακτορες τους δημιουργουν καταγγελουν λαους για να επιτεθουν τα κτηνη.
    Κανενας ανθρωπος δεν ειναι υπερ της χρησης χημικων ατομικων ακομα και συμβατικων όπλων και ειδικοτερα πολεμων,όχι ομως να μας μιλουν για ηθικη νομιμοτητα και ηθικη οι αμερικανοι το πιο ξεφτιλισμενο εκφυλισμενο και αλλοτριωμενο κρατος της γης. Η μεγαλυτερη πουτανα του πλανητη μιλαει για την παρθενια της!!!
    Και τελικα απο που παιρνει το δικαιωμα να το παιζει παγκοσμιος χωροφυλακας με ποιανου εγκριση; το ΣΑ δεν συμφωνησε οι λαοι αντιλαμβανονται το βρωμερο παιχνιδι των λιγων αυτης μασονικης συμμοριας που θελει να υποδουλωσει και να αρπαξει τον πλούτο των λαων.
    Το δυστυχημα ειναι οτι και στην χωρα μας βρηκαν ομοιδεατες και συγκεκριμενα τον Βενιζελο αυτο το πολιτικο βρωμερο και σιχαμενο πολιτικο σκουπιδι που πριν ακομα αποφασισουν αλλοι ως υπατος κριτης της μαλακιας που τον δερνει έκρινε οτι πρεπει να χτυπηθει η Συρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, η ιστορία που θα σε κρίνει σκληρά σε μάρανε υποκριτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση