GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΤΕPCO άρχισε να αντλεί ραδιενεργά ύδατα από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

Η εταιρεία TEPCO που εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα άρχισε χθες την άντληση ραδιενεργών υπόγειων υδάτων σε μια προσπάθ...



Η εταιρεία TEPCO που εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα άρχισε χθες την άντληση ραδιενεργών υπόγειων υδάτων σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την διαρροή τους στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Η Tokyo Electric Power (TEPCO) διευκρίνισε ότι κατασκεύασε ένα πηγάδι και ότι προχώρησε στην άντληση 13 τόνων νερού από τις 14:00 ως τις 20:00 τοπική ώρα (περίπου 08:00 ως 14:00 ώρα Ελλάδος).
"Είναι ένα καθήκον μας που επείγει να αντλήσουμε αυτό το υπόγειο νερό το ταχύτερο δυνατό", δήλωσε χθες εκπρόσωπος της Tepco.
Την Τετάρτη ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε ότι οι αρχές θα έχουν περαιτέρω ανάμειξη στην διαχείριση αυτού του μολυσμένου ύδατος, η διαρροή του οποίου στην θάλασσα συνιστά, σύμφωνα με τον ίδιο, ένα "επείγον" πρόβλημα.
Η Tepco αγωνίζεται από τον Μάρτιο του 2011 να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του δυστυχήματος στον πυρηνικό της σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι, το οποίο σημειώθηκε έπειτα από έναν πολύ ισχυρό σεισμό και κυρίως το τσουνάμι που ακολούθησε.
Το πιο σοβαρό πρόβλημα εδώ και πολλές εβδομάδες είναι να εμποδιστεί η διαρροή στον Ειρηνικό Ωκεανό αυτού του νερού, το οποίο διείσδυσε στο υπέδαφος και έχει μολυνθεί από την ραδιενέργεια στον σταθμό.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Βιομηχανίας που ερωτήθηκε την Τετάρτη από το Γαλλικό Πρακτορείο, "περίπου 300 τόνοι ύδατος διαρρέουν κάθε μέρα", όμως "δεν είναι ωστόσο βέβαιο ότι το νερό αυτό έχει μολυνθεί σε υψηλό βαθμό από ραδιενέργεια".
Η Tepco προβλέπει ότι ως τα μέσα Αυγούστου θα έχει θέσει σε λειτουργία ένα σύστημα που θα εξασφαλίζει την άντληση 100 τόνων μολυσμένου ύδατος ημερησίως, το οποίο θα φιλτράρεται και θα ανακυκλώνεται για την ψύξη των αντιδραστήρων στον σταθμό.







tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση