GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Video: To 2020 θα είναι έτοιμο το Nissan χωρίς οδηγό!

Σε ειδική εκδήλωση στο Ιρβάιν της Καλιφόρνια η Nissan ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει το πρώτο της μοντέλο με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης έω...


Σε ειδική εκδήλωση στο Ιρβάιν της Καλιφόρνια η Nissan ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει το πρώτο της μοντέλο με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης έως το έτος 2020.

Στόχος της ιαπωνικής εταιρείας είναι να περιοριστούν σε σημαντικό βαθμό οι τραυματισμοί και οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα, αλλά και να αποκτήσουν την ελευθερία της ατομικής μετακίνησης ακόμη περισσότεροι άνθρωποι, όπως ηλικιωμένοι και άτομα με κινητικά προβλήματα.

Όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Nissan, Άντι Πάλμερ, το σχέδιο προβλέπει η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης να είναι διαθέσιμη σε όλη τη γκάμα των μοντέλων μέσα στις επόμενες δύο γενιές. Δηλαδή σε 10-12 χρόνια από το 2020. Η Nissan θα προσπαθήσει να διατηρήσει το κόστος σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλά επίπεδα, ώστε η τεχνολογία να είναι προσιτή στους πελάτες της.

Η εξέλιξη της σχετικής τεχνολογίας από τη Nissan έγινε σε συνεργασία με κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το ΜΙΤ, το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, της Οξφόρδης κ.α. Μέχρι το τέλος του 2014 αναμένεται να είναι έτοιμο στην Ιαπωνία το πεδίο δοκιμών των αυτόνομων Nissan, με περιβάλλον που θα προσομοιώνει τις πραγματικές συνθήκες.

Εκτός από τη συνέντευξη Τύπου, στην Καλιφόρνια διοργανώθηκε και η εκδήλωση Nissan 360, με δυνατότητα δοκιμής της αυτόνομης οδήγησης σε ειδικά εξοπλισμένα Leaf. Φέρουν περιμετρικές κάμερες και ραντάρ, που ανιχνεύουν το δρόμο για τον εντοπισμό πιθανών κινδύνων και καθορίζουν ανάλογα την πορεία του οχήματος.




protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση