GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπερλουσκόνι στην κυβέρνηση: Βρείτε λύση σε δέκα μέρες ή θα προκαλέσω κρίση

Αμετακίνητος στη θέση του παραμένει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οχι απλά δεν δείχνει διατεθειμένος να αποχωρήσει από την πολιτική, αλλά προει...

Αμετακίνητος στη θέση του παραμένει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οχι απλά δεν δείχνει διατεθειμένος να αποχωρήσει από την πολιτική, αλλά προειδοποιεί την κυβέρνηση της Ιταλίας για «αντίποινα» σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημά του. Τελευταία κίνηση του Καβαλιέρε, το τελεσίγραφο 10 ημερών που έδωσε στον πρόεδρο της Ιταλίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, ο Μπερλουσκόνι θα περιμένει ως το τέλος του Αυγούστου μία κίνηση από τον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σχετικά με την καταδίκη του από το Ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας. Αυτό που περιμένει να δει είναι μία πολιτική λύση που θα του επιτρέψει να παραμείνει ηγέτης της κεντροδεξιάς.

Οπως αναφέρει η Corriere della Sera, αν η απάντηση δεν είναι ικανοποιητική, ο Μπερλουσκόνι είναι έτοιμος να περάσει στην αντεπίθεση προκαλώντας κυβερνητική κρίση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, σκοπεύει να κάνει εκστρατεία με τηλεοπτικά μηνύματα, σκληρές παρεμβάσεις στην γερουσία με στόχο την πρόκληση πολιτικής αστάθειας, ώστε να ρίξει την κυβέρνηση.

Κατά την επίσκεψή του στη Βιέννη, ο Ενρίκο Λέτα απάντησε έμμεσα στις πληροφορίες αυτές. Ο Ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα «να επιδείξουν όλοι αίσθημα ευθύνης, διότι η χώρα έχει μεγάλες δυνατότητες και δεν πρέπει να χαθούν οι ευκαιρίες της επικείμενης οικονομικής ανάκαμψης».

Βουλευτές της κεντροδεξιάς υποστηρίζουν ότι υπάρχει λύση στο πρόβλημα Μπερλουσκόνι: να εκφραστεί το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας για την ορθή ερμηνεία του νόμου Σεβερίνο. Βάσει του νόμου αυτού η κεντροαριστερά και το Κίνημα Πέντε Αστέρων ζητούν να αποφασιστεί η αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την γερουσία έπειτα από την καταδίκη του για την υπόθεση Mediaset.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση