GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηλεία: Αυξημένη κατά 10% η Κορινθιακή σταφίδα

Αυξημένη κατά 10% εκτιμάται ότι θα είναι η ποσότητα Κορινθιακής σταφίδας που θα συγκεντρωθεί φέτος από την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, κ...

Αυξημένη κατά 10% εκτιμάται ότι θα είναι η ποσότητα Κορινθιακής σταφίδας που θα συγκεντρωθεί φέτος από την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, καθώς ενώ η παράδοση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ήδη έχει συγκεντρωθεί... η ίδια ποσότητα που είχε συγκεντρωθεί πέρυσι.

Η φετινή χρονιά θεωρείται ιδιαίτερα καλή για την σταφίδα και αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί 800 τόνοι σταφίδας και εκτιμάται ότι η τελική ποσότητα θα αγγίξει τους 900 με 100 τόνους.

Η διαδικασία παράδοσης συνεχίζεται ομαλά, ενώ αναμένεται και η τιμή του προϊόντος από τους παραγωγούς, οι οποίοι εμφανίζονται ικανοποιημένοι για την περσινή χρονιά, καθώς ήδη έχουν εξοφληθεί και εκφράζουν την πεποίθηση ότι και φέτος η ΣΚΟΣ θα στηρίξει το προϊόν.

Πέρυσι οι παραγωγοί έλαβαν 1,45 ευρώ το κιλό για τις ποσότητες που παρέδωσαν και εκτιμάται ότι και φέτος η τιμή θα είναι ικανοποιητική.

Ειδικότερα, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος ανέφερε στo patrisnews.com: «Εμείς έχουμε εξοφλήσει όλους τους παραγωγούς για την σταφίδα του 2012. Για φέτος έχουμε φθάσει ήδη τους τόνους που είχαμε πέρυσι, 800 τόνους δηλαδή, αλλά οι παραγωγοί εξακολουθούν να φέρνουν σταφίδα. Μπορεί να φθάσουμε τους 900 με 1000 τόνους.

»Από εκεί και πέρα έχουμε εμπιστοσύνη στη ΣΚΟΣ και στις Ενώσεις που συμμετέχουν, την ΕΑΣ Ηλείας- Ολυμπίας και τον Παναιγιάλειο, οι οποίες στήριξαν το προϊόν όλα αυτά τα χρόνια που συνεργαζόμαστε μαζί τους και πιστεύουμε ότι και φέτος θα το στηρίξουν.

»Κατανοούμε ότι είναι μία δύσκολη περίοδος για τον αγροτικό κόσμο, γι’ αυτό και απαιτείται ψυχραιμία από όλους. Οι διάφορες φωνές που ακούγονται, το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν σύγχυση και τίποτα περισσότερο. Εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους παραγωγούς μας όλα αυτά τα χρόνια και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε». patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση