GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκλεψαν 1,3 εκατ. στερλίνες από υποκατάστημα της Barclays μέσω διαδικτύου

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε οκτώ υπόπτους, συμπεριλαμβα νομένου αυτού που φέρεται ότι είναι ο εγκέφαλος, για μια...

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε οκτώ υπόπτους, συμπεριλαμβα νομένου αυτού που φέρεται ότι είναι ο εγκέφαλος, για μια κλοπή ύψους 1,3 εκατ. στερλινών (1,5 εκατ. ευρώ) οι οποίοι φέρεται ότι διείσδυσαν στο σύστημα πληροφορικής ενός υποκαταστήματος της Barclays.
Οι άνδρες αυτοί, ηλικίας 24 ως 47 ετών, συνελήφθησαν χθες και σήμερα και προφυλακίστηκαν σε διάφορα αστυνομικά τμήματα του Λονδίνου, σύμφωνα με την αστυνομία.
Η επίθεση στο σύστημα πληροφορικής της τράπεζας έγινε τον Απρίλιο και είχε στόχο ένα υποκατάστημα της Barclays στο Σουίς Κότατζ, στο βόρειο Λονδίνο. Η αστυνομία βρήκε έναν μεταγωγέα KVM (πληκτρολόγιο, οθόνη και ποντίκι) που ελέγχεται από απόσταση, με έναν δρομολογητή 3G, που είχαν εγκατασταθεί σε έναν από τους υπολογιστές του υποκαταστήματος.
Το σύστημα αυτό, το οποίο επιτρέπει να έχει κανείς εξ αποστάσεως τον έλεγχο των υπολογιστών, είχε εγκατασταθεί από έναν άνδρα, ο οποίος είχε προσποιηθεί ότι ήταν τεχνικός πληροφορικής αρμόδιος για την συντήρηση του συστήματος, σύμφωνα με την αστυνομία.
Αυτό το τέχνασμα επέτρεψε στους δράστες αυτής της επίθεσης να μεταφέρουν εξ αποστάσεως χρήματα από λογαριασμούς πελατών της τράπεζας στους δικούς τους λογαριασμούς, πρόσθεσε η αστυνομία.
Την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία είχε συλλάβει 12 άνδρες που φέρεται ότι σχεδίαζαν να κλέψουν εκατομμύρια στερλίνες από υποκατάστημα της Santander UK στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, χρησιμοποιώντας το ίδιο σύστημα. Σε τέσσερις από τους 12 που συνελήφθησαν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν εξάλλου σήμερα έρευνες σε πολλές διευθύνσεις στο Λονδίνο και στο Έσεξ, ανατολικά της βρετανικής πρωτεύουσας. Η αστυνομία κατέσχεσε ρευστό, κοσμήματα, ναρκωτικά και "χιλιάδες πιστωτικές κάρτες", όπως και προσωπικά δεδομένα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, στην οποία διευκρινίζεται ότι σε μια διεύθυνση στο κέντρο του Λονδίνου πιστεύεται πως βρισκόταν το κέντρο "ελέγχου" των δραστών.
Η Barclays ανέκτησε "σημαντικό" μέρος των χρημάτων από αυτά που είχαν κλαπεί, κατέληξε εξάλλου η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

4 σχόλια

  1. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
    ΤΡΩΤΕ ΛΙΓΟ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΟΚΑΡΟ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕ
    Ο ΓΕΡΟ ΜΥΤΑΡΑΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
    ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΟΥΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΤΑΧΙΣΤΑ ΟΛΟΙ. Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ Η ΚΟΥΦΑΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕΙ ΕΕΕΕ .ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΣΤΑΥΡΩΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΒΑΝΑ,ΤΟΝ ΜΑΜΩΝΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΕΜΕΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΕΞΤΡΑ
    ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑΥΤΑ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ Ο ΑΠΕΝΤΑΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φωτογραφία είναι οφθαλμαπάτη είναι γνωστή η κομπίνα με την γωνία λήψης και το χρώμα των ρούχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΤΡΟΙΚΑ ΤΩΝ ROTHSCILDS ΕΡΧΕΤΑΙ
    ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΤΩΝ ROTHSCHILDS ;
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ;
    ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ KANENA ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΚΥΦΟΥΣ.
    ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΕΝΔΡΟ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση