GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαθεσιμότητα για 1.600 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ – Εξαιρέθηκαν τα ΤΕΙ

O τελικός αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων που τίθενται σε διαθεσιμότητα ανέρχεται σε περισσότερους από 1600 διοι...


O τελικός αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων που τίθενται σε διαθεσιμότητα ανέρχεται σε περισσότερους από 1600 διοικητικούς υπαλλήλους μόνο των Πανεπιστημίων, καθώς τα ΤΕΙ φαίνεται ότι εξαιρέθηκαν.
 Από τα ΤΕΙ δεν θα τεθεί κανένας διοικητικός υπάλληλος σε διαθεσιμότητα, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα ΤΕΙ έχουν ελλείψεις σε προσωπικό. Ολες οι κατηγορίες ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ,ΥΕ καθώς και οι μόνιμοι τίθενται σε διαθεσιμότητα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η μετακίνηση θα γίνει εντός της Περιφέρειας και ενδοπανεπιστημιακά.
 Το Πανεπιστήμιο από το οποίο τίθενται σε διαθεσιμότητα οι περισσότεροι διοικητικοί είναι το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο όπου ο αριθμός αναμένεται να ανέρθει στους 600 και ακολουθούν το ΕΜΠ με 438 και το ΑΠΘ με 240. Διοικητικοί υπάλληλοι θα φύγουν από τα Πανεπιστήμια Κρήτης και Ιωαννίνων , Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Ηδη πάντως καταγράφηκε η πρώτη αντίδραση από το ΑΠΘ.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζεται:
 Συνήλθαμε εκτάκτως, έχοντας λάβει γνώση για την άμεσα επικείμενη έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα θέτει σε διαθεσιμότητα άλλους 240 υπαλλήλους, δηλαδή το 1/3 του διοικητικού προσωπικού του ΑΠΘ, επιπλέον των 81 που έχουν ήδη απομακρυνθεί. Και τούτο, τη στιγμή που, λίγες ώρες νωρίτερα, η Σύγκλητος του ΑΠΘ, σε συνέντευξη με ευρεία συμμετοχή εκπροσώπων του τύπου, τεκμηρίωσε πλήρως, με αναλυτικές παρουσιάσεις των αντίστοιχων Κοσμητόρων, ότι σε τέτοια περίπτωση, όλες οι κύριες, μεγάλης ακαδημαϊκής και κοινωνικής σημασίας, δομές του ΑΠΘ θα περιέλθουν άμεσα σε κατάσταση πλήρους κατάρρευσης. Όλοι οι συνελθόντες διαπιστώνουμε από κοινού ότι, με τις εξελίξεις αυτές, το ΑΠΘ θα δεχθεί το πιο σοβαρό πλήγμα και θα αντιμετωπίσει την οξύτερη κρίση της νεώτερης ιστορίας του. Ως διοίκηση του ΑΠΘ δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε την απαξίωση του πανεπιστημίου που θα προκαλέσει η απομάκρυνση του προσωπικού μας. Γι΄ αυτό, την ύστατη αυτή στιγμή καλούμε την Πολιτεία να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να μην προχωρήσει στην έκδοση της κυοφορούμενης καταστροφικής για το ΑΠΘ Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Ταυτόχρονα καλούμε την Πανεπιστημιακή Κοινότητα σε εγρήγορση».

3 σχόλια

  1. Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα (ένα από τα μεγάλα), τα τελευταία 13 με 15 χρόνια, μέχρι και σήμερα, έχει γίνει πληθώρα παράνομων προσλήψεων, με πλαστές προϋπηρεσίες κ.λπ., διαφόρων ημετέρων, συγγενών καθηγητών και υπαλλήλων. Η οικογενειοκρατία έχει κατακλύσει τα πάντα με ό,τι αυτό συνεπάγεται και καλά κρατεί!
    Τα τεχνάσματα και οι μεθοδεύσεις, για να κερδίσουν χρόνο, ώστε να μην εφαρμοσθεί το πρόγραμμα διαθεσιμότητας ή να το αναβάλλουν, ώστε να κερδίσουν χρόνο, για το αμαρτωλό και πάντα προστατευόμενο ΑΕΙ δεν έχει προηγούμενο. Εκβιάζουν με πρόσχημα την έρευνα κ.λπ. , (επειδή έχουν κλειδώσει όλα τα κτίρια), ώστε να δοθεί 3μηνη αναβολή, ούτως ώστε οι παράνομοι και οι επίορκοι που τους προσέλαβαν να παραμείνουν στην θέση τους!
    Κύριε Πρωθυπουργέ και Κύριε Υπουργέ Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μην ενδώσετε στα τεχνάσματα της συντεχνίας των πρυτάνεων και του οποιοδήποτε καθηγητή ΑΕΙ, όποια θέση και να έχει. Να μην υποχωρήσει πάλι η Κυβέρνηση σε αυτήν την συντεχνία, όπως έκανε με τον νόμο Διαμαντοπούλου, που, ενώ είχε υπερψηφισθεί στην Βουλή, κατάφεραν με τις διάφορες αντιδράσεις τους, να αλλαχτεί προς όφελός τους, κρατώντας τους πρυτάνεις, με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα (τα οποία ήταν, άλλωστε αναμενόμενα). Μην ενδίδετε στα τεχνάσματα, στις απειλές και στις μεθοδεύσεις της συντεχνίας, που απλώς θέλουν να κερδίσουν χρόνο, για να σώσουν «τα δικά τους παιδιά», την οικογενειοκρατία, τις «φαμίλιες», την ανομία, την διαπλοκή. Αν επαναληφτεί το ίδιο λάθος και φανεί η συντεχνία δυνατότερη της Κυβέρνησης, με τον Ελληνικό Λαό να δεινοπαθεί, πιστεύω ότι, θα πρέπει να παραιτηθεί η Κυβέρνηση.
    Η οικογενειοκρατία συνεπάγεται διαπλοκή, κλίκες, διαφθορά, εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Τώρα, είναι ευκαιρία να διαλύσετε την οικογενειοκρατία, χωρίς καμία αναβολή.
    Δηλαδή, τι θέλουν να μας πουν από το άθλιο ΑΕΙ, ότι η οικογενειοκρατία, τα τέκνα και όλοι οι διάφοροι ημέτεροι, παράνομα προσληφθέντες κ.λπ., είναι αναντικατάστατοι;
    Οι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού»;
    ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, σε ένα από τα μεγάλα ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν κλειδώσει τα κτίρια παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο να προσέλθουν στα γραφεία τους, όποιοι δεν συμφωνούν με τις μεθόδους τους. Τούτο το πράττουν μετά την εξαγγελία ότι το ΑΕΙ μπαίνει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων.
    Στο συγκεκριμένο ΑΕΙ τα τελευταία 15ετία, μέχρι και σήμερα, έχει γίνει πληθώρα παράνομων προσλήψεων (από το παράθυρο), με πλαστές προϋπηρεσίες κ.λπ., διαφόρων ημετέρων, συγγενών καθηγητών και υπαλλήλων.
    Κλείδωσαν τα κτίρια, απειλώντας την Κυβέρνηση και τον Ελληνικό Λαό, ώστε να μην εφαρμοσθεί το πρόγραμμα διαθεσιμότητας ή να το αναβάλλουν. Εκβιάζουν, ώστε να δοθεί 3μηνη αναβολή, ούτως ώστε οι παράνομοι και οι επίορκοι που τους προσέλαβαν να παραμείνουν στην θέση τους και να διασώσουν και τα «δικά τους παιδιά»!
    Θα πρέπει άμεσα να ανοίξουν τα κτίρια του ΑΕΙ.
    Το ΑΕΙ δεν είναι αμπελοχώραφό τους να το κλειδώνουν και να εκβιάζουν με αυτόν τον τρόπο.
    Τα ΑΕΙ ανήκουν στον Ελληνικό Λαό.
    ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΜΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΑΕΙ!
    Σε κάποιο από τα μεγάλα ΑΕΙ που βρίσκεται στην Αθήνα, έχει γίνει πληθώρα παράνομων προσλήψεων υπαλλήλων αορίστου χρόνου, με πλαστές προϋπηρεσίες κ.λπ., που είναι συγγενείς καθηγητών, υπαλλήλων κ.λπ. ημετέρων. Η οικογενειοκρατία ελέγχει τα πάντα. Αποτελούν κλίκες, ομάδες κρούσης, διαπλοκής, διαφθοράς, απάτης, εκλέγουν διοικήσεις, υπηρεσιακά συμβούλια, συνδικαλιστές κ.λπ. Χρόνια απολαμβάνουν περίεργη ατιμωρησία, κάλυψη, δρουν ανεξέλεγκτοι, με ενέργειες κατά του δημοσίου συμφέροντος. Έχουν κλειδώσει τα κτίρια (και με αλυσίδες!!!) παρεμποδίζοντας τους εκτός ομάδων κρούσης να εισέλθουν στο γραφεία τους. Δεν στέλνουν τα προσόντα υπαλλήλων στο Υπουργείο «με το έτσι θέλω». Δεν επιτρέπουν εγγραφές πρωτοετών. Αποτελούν, χρόνια τώρα, δομημένες ομάδες οικογενειοκρατίας, με διαρκή δράση, που αποσκοπεί σε στην διάπραξη άνομων πράξεων. Συνθλίβουν τους εκτός οικογενειοκρατίας-ομάδων, αν τους θεωρήσουν εχθρούς για τις πράξεις τους.
    Έκκληση στην Κυβέρνηση άμεσα να επεκτείνει την εξάρθρωση οργανωμένων ομάδων που διαπράττουν επαναλαμβανόμενα εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος σε όλο το Δημόσιο.
    ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση