GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκινά σήμερα το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου στην Πρέβεζα

Στο Κανάλι και στην & Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ από σήμερα 6 ως και τις 8 Σεπτ...

Στο Κανάλι και στην & Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ από σήμερα 6 ως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2013 από την Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
Σκοπός της συνάντησης είναι να έρθουν σε επαφή οι νέοι που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, και να πληροφορηθούν για δυνατότητες και ευκαιρίες.

Αναμένεται να συγκεντρωθούν νέοι από όλη την Ελλάδα, ενώ είναι ενδιαφέρον ότι αντί για διαλέξεις το Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου θα αναπτυχθεί σε κύκλους συζητήσεων-εργαστηρίων κοινωνικής ζύμωσης - επίδειξης δεξιοτήτων, με βασικό σύνθημα «κάνοντας πράξη τις ιδέες μας».

Προβλέπονται:

παρουσιάσεις για τις προοπτικές της Ελληνικής γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της αλιείας και της δασοπονίας, παρουσιάσεις πετυχημένων πρακτικών από τον αγροτικό τομέα, παρουσιάσεις τεχνικών προώθησης αγροτικών προϊόντων.

Επίδειξη τυροκόμησης, απόσταξης αιθέριων ελαίων από αρωματικά φυτά, κατασκευή ατομικού blogspot, παραγωγή καλλυντικών (σαπούνια, σαμπουάν, κ.α.).

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας σε συνεργασία με την ΕΝΑ Πρέβεζας και τοπικούς φορείς οργανώνουν επισκέψεις μελέτης στην κοντινή Φιλιππιάδα για γνωριμία με την λειτουργία εγκατάστασης βιοαερίου από κτηνοτροφική μονάδα, σε σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα, στο Κέντρο περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε εκτροφείο πέστροφάς και σε αναδειχθέν αρχαίο ρωμαϊκό ελαιοτριβείο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε σχετικά: «Το φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου είναι μια καινοτομία. Γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα αποτελέσει, πιστεύω, την απαρχή μιας σειράς δημιουργικών συναντήσεων των νέων αγροτών και όσων ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, απ’ όλη την Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ αυτό θα είναι μια γιορτή των νέων της υπαίθρου, όμως μια γιορτή με ουσία. Γιατί μέσα από το φεστιβάλ αυτό οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, να ενημερωθούν για τις πολλές δυνατότητες που παρέχει η ενασχόληση με την γεωργία και την κτηνοτροφία, και οι συναφείς δραστηριότητες, για νέους τρόπους και τεχνολογίες, για ρεαλιστικές επαγγελματικές ευκαιρίες και μάλιστα μέσω εργαστηρίων και ζωντανών επιδείξεων.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και εγώ προσωπικά, στηρίζουμε θερμά το φεστιβάλ αλλά και κάθε δράση που ενθαρρύνει την ενασχόληση των νέων με την Ύπαιθρο και τον πρωτογενή τομέα. Διότι ο νομός μας είναι κατεξοχήν αγροτικός και η γεωργία και η κτηνοτροφία, με την προσθήκη του τουρισμού, είναι παραδοσιακά οι πυλώνες της τοπικής οικονομίας, που δίνουν εισόδημα στους ηπειρώτες.

Μάλιστα, σ’ αυτήν την αντίξοη οικονομική συγκυρία, η προοπτική της βιοποριστικής ενασχόλησης με τη γη προβάλλει ακόμα πιο ελκυστική. Και πραγματικά, πιστεύω, ότι αποτελεί μια ευκαιρία για τους νέους μας αλλά και για τον τόπο μας. Αρκεί να γίνει με όρους βιωσιμότητας, αξιοποιώντας τα όπλα που παρέχει η επιστήμη και η τεχνολογία, με καλή οργάνωση και καθοδήγηση.» pamepreveza.gr

1 σχόλιο

  1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΡΕΑΛ ΦΜ ,Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ,ΕΒΓΑΛΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΤΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΩΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ
    ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ;
    Ή ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ;
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Η ΝΤΟΙΤΣΕ ΜΠΑΝΓΚ ΕΧΕΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΞΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 72 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ.
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ;
    ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση