GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νίκη για την ΑΕΚ μπροστά σε 20.000 φιλάθλους

Μπροστά σε περισσότερους από 20.000 φίλους της που έφτασαν στο ΟΑΚΑ για να τη δουν με τη Θύελλα Ραφήνας, η «Ένωση» κατάφερε να νικήσ...


Μπροστά σε περισσότερους από 20.000 φίλους της που έφτασαν στο ΟΑΚΑ για να τη δουν με τη Θύελλα Ραφήνας, η «Ένωση» κατάφερε να νικήσει με 2-1! Ασόβαροι στην τελική προσπάθεια -και αδικαιολόγητα άστοχοι- οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν ξανά πέναλτι και διψήφιο αριθμό ευκαιριών. Έτσι, αγχώθηκαν κιόλας στο τέλος για να προστατέψουν τα γκολ του Ντακόλ (30) και του -κορυφαίου και πάλι- Πλατέλλα (59’)! Πώς έπαιξε Την πρόθεσή του να κάνει επιθετικότερη -και πιο θεαματική την ΑΕΚ- επιβεβαίωσε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» χρησιμοποίησε το 4-3-3 που δοκίμαζε στις προπονήσεις της εβδομάδας -ξεκινώντας τον Ντακόλ αντί του Μπρέσεβιτς και αφήνοντας εκτός αποστολής τους Πόποβιτς και Τσιρίλο.
Με αυτά τα δεδομένα, η «Ένωση» παρατάχθηκε ως εξής:
 Τερματοφύλακας ο Βούρας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουμάγκας, Σταθάκης, Γεωργέας και Τσουκαλάς. Σε ρόλο καθαρού αμυντικού χαφ ήταν ο Ρόβας, ως εσωτερικοί μέσοι ξεκίνησαν οι Κορδέρο-Ανάκογλου και στην τριάδα της επίθεσης βρίσκονταν οι Ράμα (αριστερά), Πλατέλλας (δεξιά) και Ντακόλ (κορυφή).
Το ματς
Το πόσο πετυχημένη είναι μια γιορτή το κρίνει η οικοδέσποινα. Και σήμερα η ΑΕΚ έμοιαζε αποφασισμένη να περιποιηθεί τους πάνω από 20.000 καλεσμένους της.
Ακολουθώντας πιστά λοιπόν την εντολή Δέλλα, οι παίκτες του μπήκαν εκείνοι ως… θύελλα στο γήπεδο.
Παρόλο που δεν έχασαν όμως χρόνο πριν στριμώξουν τον αντίπαλο, έχασαν ξανά πέναλτι. Έστω κι αν ο Ανάκογλου δεν το ‘στειλε στα πουλιά (όπως ο Ντακόλ στη Φυλή) αλλά στα χέρια του Κατσιούλη και μετά στο δοκάρι.
 Η «Ένωση» όμως δεν πτοήθηκε. Και δεν είχε και λόγο να το κάνει. Ήταν συνεχώς στην επίθεση. Πλησίαζε σε διψήφιο αριθμό κόρνερ (!) πριν κλείσει το ημίχρονο. Έκανε τρεις μεγάλες φάσεις σε… τέσσερα λεπτά (δυο με τον Κορδέρο και μια με τον εξαιρετικό και πάλι Πλατέλλα). Κι έστω κι αν χρειάστηκε να βάλει -ή μάλλον να μη βάλει- ο γκολκίπερ το χεράκι του (σε άστοχη έξοδο στο 30’) εξαργύρωνε με την κεφαλιά του Ντακόλ τη μια έστω απ’ τις πολλές ευκαιρίες που έφτιαχνε.
Αυτό δεν άλλαζε όμως ότι (παρα)ήταν άστοχη. Διότι και μετά την επιστροφή απ’ την ανάπαυλα, έχανε γκολ… με κάθε τρόπο.
Με απευθείας εκτέλεση φάουλ του (βελτιωμένου) Ράμα. Με σουτ -από πολύ καλές θέσεις- των Κορδέρο και Γεωργέα. Με νέο κοντινό πλασέ του Ράμα. Χρειάστηκε, έτσι, ένα ακόμη ολέθριο λάθος της άμυνας («τσαφ» του Ντόσκα) για να πετύχει ο Πλατέλλας το γκολ -που κατά τ’ άλλα άξιζε 100% για την εμφάνισή του. Κι εκεί που ο κόσμος άρχισε να ορέγεται την πρώτη χορταστική νίκη, η ΑΕΚ κατάφερε να την κάνει… αγχωτική. Διότι δεν έφτανε που συνέχιζε να ξοδεύει τις δικές της ευκαιρίες.
Στη μια και μοναδική που έκανε ο αντίπαλος δέχθηκε γκολ (με τον Ραμπαβίλα ν’ αξιοποιεί τον βαθύ ύπνο των Σταθάκη και Τσουκαλά στη σέντρα). Άρχισε, έτσι, ν’ αγχώνεται. Και να παίρνει στο τέλος μια νίκη που -περισσότερο κι απ’ τους τρεις πόντους- θα “ναι χρήσιμη στη συνέχεια ως μάθημα.
Οι συνθέσεις των ομάδων ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρα, Τσουμάγκας (86’ Πεταυράκης), Σταθάκης (76’ Γροντής), Γεωργέας, Τσουκαλάς, Ρόβας, Κορδέρο, Ανάκογλου, Ράμα, Πλατέλλας, Ντακόλ (66’ Μπρέσεβιτς) Στον πάγκο έμειναν οι: Αργυρίου, Καραγκιολίδης, Παληαρούτας, Τζανετόπουλος ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (Βλάσσης Χατζηαναστασίου) Κατσιούλης, Οικονόμου, Μπαξεβάνης, Ντόσκας, Τασιόπουλος, Γεραγωτέλης (52’ Ντούνης), Χαρακτίδης, Τσέλιος, Ραμπαβίλας, Πασσάς (52’ Κατσούγκρης), Δημοσπύρος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζήλος (Λάρισας) ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση