GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόγνωση καιρού Παρασκευής 27/9

Για άλλη μια ημέρα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όμως στην Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και ...


Για άλλη μια ημέρα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όμως στην Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι αραιές αρχικά νεφώσεις θα πυκνώσουν μετά το μεσημέρι και το βράδυ θα...

δώσουν λίγες τοπικές βροχές στις βορειότερες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Επίσης κατα διαστήματα οι νεφώσεις θα πυκνώνουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, οπου δεν αποκλείεται να βρέξει σε τοπικό επίπεδο (κυρίως για το πρώτο μισό της ημέρας) στο τρίγωνο Κώς-Ρόδος-Κάρπαθος αλλά και στις δυτικότερες περιοχές της Κρήτης (νομός Χανίων). Σε όλα αυτά τα τμήματα η πιθανότητα εκδήλωσης έστω και μεμονωμένων καταιγίδων είναι σχεδόν αμελητέα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα απολαύσετε πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Κεντρικής Πελοποννήσου απο το μεσημέρι εως και τις απογευματινές ώρες.

Θερμοκρασίες :

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα και θα κυμανθεί σε ελαφρώς μεγαλύτερες τιμές απο την μέση τιμή για την εποχή για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Έστι στην Βόρεια Ελλάδα θα αγγίξει τους 31 βαθμούς (κυρίως στις πεδιάδες της Κεντρικής Μακεδονίας), στους 27 βαθμούς στα βόρειο-δυτικά ηπειρωτικά, στους 29 βαθμούς στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα (και τα επτάνησα), στους 32 βαθμούς σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς και Ανατολικής Πελοποννήσου και στοςυ 28-29 βαθμούς αντίστοιχα στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Άνεμοι :

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν απο βορειο-δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3-5 μποφόρ, όμως στα νότια της Πελοποννήσου η ένταση των ανέμων θα αγγίζει τα 6 μποφόρ τοπικά. Στα βόρεια και βόρειο-ανατολικά του Αιγαίου θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι εως και 4 μποφόρ, βορειο-δυτικοί απο τον Θερμαικό εως και τις Σποράδες εντάσεως εως και 5 μποφόρ, ενω στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βόρειο-δυτικοί άνεμοι με ένταση που δεν θα ξεπερνά τα 5 μποφόρ τοπικά.

ΧΑΡΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στην Αττική την Παρασκευή η ημέρα θα κυλήσει ως μια καθαρά ανοιξιάτικη ημέρα. Δηλαδή καθ'όλη τη διάρκεια του 24 ώρου ο ουρανός θα είναι καθαρός και η ηλιοφάνεια θα επικρατήσει. Πιθανότατα τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τοπικού χαρακτήρα πάνω απο την Πάρνηθα την Πεντέλη και τον Υμηττό χωρίς ωστόσο να είναι άξιο λόγου το συγκεκριμένο καιρικό φαινόμενο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 18...31 βαθμούς κελσίου, ενω οι αρχικά βόρειο-δυτικοί άνεμοι εως και 5 μποφόρ στον Σαρωνικό, θα εξασθενήσουν και θα πνέουν το πολύ εως 3-4 μποφόρ και απο μεταβλητές διευθύνσεις.


ΧΑΡΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ :

Εξαιρετικές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν για άλλη μια ημέρα και στην Θεσσαλονίκη, με ηλιοφάνεια και πολύ λίγες αραιές νεφώσεις που θα καλύψουν περιοχές του ουράνιου θόλου της πόλης απο το βραδάκι. Η θεμροκρασία θα κυμανθεί απο 17...30 βαθμούς κελσίου, ενω οι άνεμοι στον Θερμαικό αρχικά θα πνέουν απο βόρειο-δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3-5 μποφόρ αλλά απο το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε νότιο-ανατολικούς και ελαφρώς εξασθενημένοι, εως και 4 μποφόρ τοπικά.





meteostar.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση