GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός είναι ο φάκελος με τις 32 υποθέσεις της Χρυσής Αυγής...

"Η δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερι...

"Η δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας" τονίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στην επιστολή, που απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη (σσ. και μάλιστα στο σπίτι της) επιστολή, που συνοδευόταν από έγγραφο της Αστυνομίας, με τα περιστατικά αξιόποινων πράξεων, μελών ή οπαδών του συγκεκριμένου κόμματος, μετά την επίθεση στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας.
Τα συνολικά 32 περιστατικά (13 στην Αττική και 19 στην υπόλοιπη Ελλάδα), όπως τόνισε ο κ. Δένδιας σε ανακοινώσεις, που έκανε το απόγευμα, συνιστούν διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης και όχι μεμονωμένες περιπτώσεις, γι αυτό και ζητάει να υπαχθούν στο άρθρο 187 του ποινικού κώδικα περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ώστε να αντιμετωπιστούν απο τις Αρχές ως κακουργήματα και να γίνουν συλλήψεις ηθικών και φυσικών αυτουργών.
Ο κ. Δένδιας, στην προς την κ. Κουτζαμάνη, αναφέρει:
"Κυρία Εισαγγελεύ,
Επιτρέψατε μου να σας κοινοποιήσω α) το υπ' αρ. πρωτ. 4003/173/-315661/19.09.2013 έγγραφο του ρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας / Δ/νσεως Κρατικής Ασφάλειας σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών - υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», οι οποίες φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας και β) μακρά σειρά δημοσιευμάτων των εφημερίδων «Αυγή, «Βραδυνή», «Δημοκρατία», «Έθνος», «Ελεύθερος Τύπος», «Ελευθεροτυπία», «Εφημερίδα των Συντακτών», «Ημερησία», «Καθημερινή», «Παραπολιτικά», «Τα Νέα» και «Το Βήμα» αναφορικά με το ίδιο θέμα.
Η δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.
Η δραστηριότητα αυτή εκθέτει όχι μόνον τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, αλλά και την ίδια τη χώρα, τη δημοκρατική της παράδοση, το νομικό της πολιτισμό, τις δεσμεύσεις της υπό το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η αντιμετώπισή της, κατά συνέπεια, επιβάλλει την εγρήγορση της Πολιτείας και την ενεργοποίηση όλων των αναγκαίων μέσων που προβλέπει το Σύνταγμα, ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.
Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία είναι στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών για κάθε αναγκαία προς το έργο τους συνδρομή, στο πλαίσιο των κατά το Σύνταγμα και το Νόμο αρμοδιοτήτων τους.
Με τιμή,
Νίκος Δένδιας".
Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελέας του ΑΠ θα μελετήσει προσεκτικά τα στοιχεία των 32 περιστατικών και εφόσον κρίνει σκόπιμο θα προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

6 σχόλια

  1. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι η δήλωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου για την «σοβαρή Χρυσή Αυγή», κάτι που Λυριτζής και Οικονόμου παρουσίασαν αρχικά την είδηση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ως διαφορά οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, κάτι ο Ευαγγελάτος που ζει ακόμα στη δεκαετία του ’90 και νομίζει πως όλοι οι Έλληνες είναι ουραγκοτάγκοι, κάτι οι ατελείωτες αρλούμπες του Άρη Πορτοσάλτε -αχ καημένε Άρη-, βλέπω τον ΣΚΑΪ να μιμείται τη Βιοχάλκο και να μεταφέρει την έδρα του στο εξωτερικό.

    Απλά, να θυμίσω πως η τηλεόραση του ΣΚΑΪ ξεκίνησε για να γίνει το ελληνικό BBC. Οπότε, να πάει την έδρα του στο Λονδίνο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βρεθεί κοντά στο BBC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο "αγωνιστής" του ΠΑΣΟΚ της Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ, έγινε χθες έμμισθος πρόεδρος του ΕΟΦ με 4.239 € μισθό και διορίστηκε από τον νεοφασίστα τηλεβιβλιοπώλη! Άντε εσείς οι νέοι "σοσιαλιστές"... με το καλό και με τον Παναγιώταρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΟΤΕ Θ ΑΝΟΙΞΕΙ;;;;;;;;;;;;;ΑΕΙ ΣΤΟ ΣΙΧΤΙΡ ΚΩΛΟΤΡΟΛΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:

    Πανικόβλητοι, αδίστακτοι, επικίνδυνοι!

    Μπροστά στις ευρωπαϊκές αντιδράσεις για την υστερόβουλη ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση στη Χρυσή Αυγή, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να απευθύνει διάγγελμα ενός λεπτού. Αναδιπλώθηκε τακτικά, αλλά παραμένει προσηλωμένος στη στρατηγική της έντασης και της δημιουργίας εμφυλιοπολεμικού κλίματος. Κι άλλος έμπιστος συνεργάτης του, με κορυφαίο θεσμικό ρόλο, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, επανήλθε στη γραμμή της ταύτισης της Χ.Α. με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο ίδιος που είχε προ καιρού, με δηλώσεις του, βολιδοσκοπήσει για πιθανή κυβερνητική συνεργασία Ν.Δ. - Χ.Α.

    Κι όλα αυτά, ενώ κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. διαφωνούν ανοιχτά με τις επιλογές του πρωθυπουργικού επιτελείου, που συνιστούν αλλοίωση της ιστορικής φυσιογνωμίας του κόμματος. Άραγε η Ν.Δ. μετατρέπεται με βίαιο τρόπο σε... Πολιτική Άνοιξη; Η στρατηγική Σαμαρά προϊδεάζει για μονιμότερη μετατόπιση της Ν.Δ. προς την Ακροδεξιά. Εμφανίζεται έτοιμος να τα κάνει όλα, αρκεί να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία.

    Όταν, όμως, το Μαξίμου βγάζει εκτός συνταγματικού τόξου τον ΣΥΡΙΖΑ και ολόκληρη την Αριστερά, δηλαδή το 35% των πολιτών με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου, είναι προφανές ότι προετοιμάζουν κλίμα εκτροπής. Εν όψει μάλιστα του ενδεχομένου να κερδίσει η Αριστερά στις εκλογές, τα περί "εκτός συνταγματικού τόξου" ισοδυναμούν ουσιαστικά με προκαταβολική αμφισβήτηση της λαϊκής ψήφου. Ιδού ποιο είναι το άκρο!

    Στο απελπισμένο και αδίστακτο κυνήγι του Σαμαρά για την εξουσία ακολουθεί κι ο Βενιζέλος. Αυτό κι αν είναι αλλοίωση της ιστορικής φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ! Χθες επανήλθε στις αντιαριστερές ψυχώσεις του κατασκευάζοντας φάντασμα δηλώσεων Τσίπρα.

    Με την τακτική του Σαμαρά και του Βενιζέλου είναι αναμενόμενο να αντιδράσει η κοινωνία, η οποία διαβλέπει ότι πίσω από την όξυνση και τον ακρωτηριασμό του συνταγματικού τόξου κρύβεται μεθόδευση αποπροσανατολισμού. Είναι σίγουρο επίσης ότι θα αντιδράσουν οι δημοκρατικοί και σκεπτόμενοι οπαδοί τους. Οι δύο μοιραίοι πολιτικοί ηγέτες έχουν καταστήσει τα κόμματά τους, με την προσήλωσή τους στη μνημονιακή καταστροφή, σκιά του άλλοτε κραταιού εαυτού τους. Κοινωνικές δυνάμεις που στήριζαν επί χρόνια τα δύο κόμματα δεν έχουν κανένα λόγο να τους ακολουθήσουν στην προσπάθεια ιδιοποίησης της εξουσίας, που ισοδυναμεί με μεγαλύτερη καταβύθιση της χώρας στην εθνική αναξιοπρέπεια και την κοινωνική καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΤΑΝ ΠΕΤΑΓΑΝ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙΑ
    ΤΑ ΒΛΑΜΕΝΑ ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ
    ΕΛΕΓΑΝ
    ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΙΑ
    ΤΩΡΑ
    ΦΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΟΥΓΙΑΔΑΚΙΑ
    ΒΛΑΜΕΝΑ ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ
    ΓΙΑΤΙ
    ΔΙΔΟΥΝ ΛΙΠΑΣΜΑ ΣΤΑ ΘΥΜΑΡΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση