GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χ. Θεοχάρης: "Μπλόκο" σε 320.000 δηλώσεις

Από ελέγχους και διασταυρώσεις θα περάσουν 320.000 φορολογικές δηλώσεις που έχουν «μπλοκαριστεί» στο Taxisnet. Στις δηλώσεις αυτές διαπ...

Από ελέγχους και διασταυρώσεις θα περάσουν 320.000 φορολογικές δηλώσεις που έχουν «μπλοκαριστεί» στο Taxisnet. Στις δηλώσεις αυτές διαπιστώθηκαν... αποκλίσεις και αναντιστοιχίες ανάμεσα στα στοιχεία που δήλωσαν οι ίδιοι οι φορολογούμενοι και στα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΓΓΠΣ σχετικά με τα ποσά των φορολογητέων εισοδημάτων, των παρακρατηθέντων φόρων και των εκπιπτόμενων δαπανών.

Όπως αποκαλύπτει στο CapitalTV o γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης έχουν ήδη εντοπιστεί 170.000 δηλώσεις οι οποίες θα πρέπει να ελεγχθούν, ενώ σύντομα θα ειδοποιηθούν και άλλοι 150.000 φορολογούμενοι να περάσουν από την εφορία.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Θεοχάρης τονίζει ότι ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος από τους 550.000 φορολογούμενους που ελέχθησαν πέρυσι καθώς διεκδικούσαν επιστροφές φόρων πάνω από 1.500 ευρώ. Φέτος, όπως λέει, ελέγχονται και φορολογούμενοι που θα καταβάλουν φόρο ενώ ο έλεγχος δεν «καίει» κατ ανάγκη την επιστροφή φόρου.

Για τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν ελεγχθεί αλλά δεν έχουν εκκαθαριστεί, ο κ. Θεοχάρης αναφέρει πως σύντομα θα αποσταλεί εγκύκλιος στις εφορίες για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ταχυδρομηθούν τα εκκαθαριστικά.

Για το ενδεχόμενο παράτασης της καταληκτικής προθεσμίας για την υποβολή του Ε9 ο κ. Θεοχάρης τονίζει ότι -σε κάθε περίπτωση- η αποστολή των εκκαθαριστικών του ΦΑΠ για το 2013 θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Όμως εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην επιβληθούν πρόστιμα σε όσους υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις, εφόσον δεν προκύπτει διαφορά φόρου.
capital.gr

2 σχόλια

  1. 9 Μαΐου 2012. Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα: «Για πρώτη φορά από το 1968 οι τιμές μειώθηκαν τον Μάρτιο εφέτος. Οι τιμές πέφτουν πλέον στην Ελλάδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι άργησαν να πέσουν».

    31 Αυγούστου 2013: Σύμφωνα με έρευνα της ΕΣΕΕ οι τιμές των βασικών τροφίμων αυξήθηκαν κατά 6,3% την τελευταία πενταετία. Η σωρευτική αύξηση στις τιμές των βασικών αγαθών ανέρχεται σε 6,3% την περίοδο 2008-2013, με τα προϊόντα εισαγωγής να επιβαρύνονται περισσότερο. Τις μεγαλύτερες αυξήσεις παρουσίασαν η ζάχαρη (21,53%), τα αυγά (19,05%), το ρύζι (13,85%) και οι σοκολάτες (10,86%), σύμφωνα με την έρευνα. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η τιμή του ψωμιού αυξήθηκε κατά 6,76%, ενώ η τιμή στο αλεύρι κατά 0,26% και μάλιστα παρά την “απελευθέρωση”».

    Βαρέθηκα! Αυτά που ξέρουμε ότι θα γίνουν γίνονται. Αυτά που περιμένουμε.

    Περιμένουμε να περάσουν οι γερμανικές εκλογές για να χρεοκοπήσουμε, πτωχεύσουμε, μεταναστεύσουμε μαζικά, βουλιάξουμε, σκοτωθούμε κι ό,τι άλλο κακό μπορεί να γίνει και δεν έγινε –επισήμως – ακόμη. Ναι ρε, είμαι λαϊκιστής! Σαν τους λαϊκιστές που κατηγορούσε ο Στουρνάρας πριν έξι μέρες, στις 25 Αυγούστου 2013, λέγοντας: «Το χρέος εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις και ουδείς φόβος δικαιολογείται, όπως αδικαιολόγητες είναι και οι όποιες εξάρσεις λαϊκισμού».

    Και βγαίνει στις 31 Αυγούστου 2013 ο Χρήστος Σταϊκούρας, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών να λαϊκίσει δηλώνοντας: «Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα χρειαστεί διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του». Δεν κακοπέσαμε σε κακούς κυβερνήτες. Τα μάτια μας βγάλαμε και τα βγάζουμε. Με τα ίδια μας τα χέρια.

    Βαρέθηκα! Δεν αντέχω άλλο, πώς το λένε; Βλέπω να γράφουν ύμνους για τον Άδωνη Γεωργιάδη με το επιχείρημα «ότι δούλεψε στη ζωή του και είναι άνθρωπος της αγοράς επειδή είχε δικό του μαγαζί». Τότε γιατί συμμετέχει σε μία κυβέρνηση που κλείνει ασταμάτητα μαγαζιά, ρε μαλάκες;

    Δεν πάμε καλά. Αυτοί ταΐζονται από την ακινησία μας. Γίνονται καθημερινά θρασύτεροι και πιο επικίνδυνοι.

    Δεν ξέρω πλέον τι να γράψω και γι’ αυτούς και για εμάς. Αυτοί έχουν κάνει τη Θάτσερ να μοιάζει κομμουνίστρια κι εμείς κάνουμε τα ντουβάρια να φαίνονται μες στη ζωντάνια. Δεν είναι υπομονή αυτό το πράγμα που δείχνουμε, είναι κώμα. Και δεν είναι λίγοι οι κερδοσκόποι. Είναι πολλοί. Τώρα το καταλαβαίνω.

    Όλοι αυτοί που βολεύονται και το παίζουν δήθεν αχαχούχα, ότι τάχα μου δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική και ότι το «παλεύει ο Σαμαράς» δε μπορεί να είναι τόσο χαζοί και άσχετοι. Κάπως βολεύονται και λένε τον βολικό το λόγο.

    Το έχουμε καταλάβει ότι σταματήσαμε να μετράμε τις αυτοκτονίες; Όχι, δεν σταμάτησαν οι αυτοκτονίες. Απλώς δεν αναφέρονται. Το έχουμε καταλάβει ότι ξανάρχεται χειμώνας και κάποιοι πάλι θα τον περάσουν δίχως πετρέλαιο; Το έχουμε συνειδητοποιήσει ότι θεωρείται επιτυχία να βρεις δουλειά με 400 ευρώ μηνιάτικο και ωράριο πίπα – κώλο ενώ υπογράφεις για 4ωρο;

    Το έχουμε καταλάβει ότι δανειζόμαστε δισεκατομμύρια ως Κράτος για να δωρίσουμε τα λεφτά στις τράπεζες με 0% επιτόκιο, τις οποίες στη συνέχεια εκλιπαρεί η κυβέρνηση να δανείσουν κάποια από αυτά τα χρήματα στους πολίτες βγάζοντας υπερκέρδη από τα επιτόκια;

    Αν τα έχουμε καταλάβει όλα αυτά κι άλλα τόσα, αλλά ακόμη τα ξύνουμε μέχρι να ματώσουν, τότε εντάξει, πάω να βάλω betadine στις πληγές μου για να συνεχίσω το ξύσιμο. Δηλαδή αυτό το «ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν», πόσο σοφό πια!

    ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ .....
    --------------------------------
    ΆΝΤΕ ΓΑΜΉΣΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΛΛΗΣΑΝΙΔΗΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΜΕ ΕΝΑ ΑΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΦΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2007...ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΘΕΟ--ΧΑΡΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε βαρεθήκαμε, αγριέψαμε και θέλουμε να τους γαμήσουμε.
    ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση