GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκλογές στις 3 Νοεμβρίου(;)

Η Κυριακή 3 Νοεμβρίου είναι η ημερομηνία που σύμφωνα με πληροφορίες συζητείται, μέχρι στιγμής, ως η πιθανότερη για να στηθούν κάλπες εφόσ...

Η Κυριακή 3 Νοεμβρίου είναι η ημερομηνία που σύμφωνα με πληροφορίες συζητείται, μέχρι στιγμής, ως η πιθανότερη για να στηθούν κάλπες εφόσον οι πολιτικές εξελίξεις αποδειχθούν ραγδαίες.
Τα εκλογικά σενάρια αναθερμάνθηκαν από τη στιγμή που άρχισαν οι διαρροές ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μαζί με όλους τους αναπληρωματικούς τους, σκέπτονται να παραιτηθούν. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να γίνει επαναληπτική εκλογή, κατά το Σύνταγμα, μόνο στις συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες αλλά στο κυβερνητικό στρατόπεδο αναπτύσσονται και σκέψεις για «ανταπάντηση» με γενική προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να υπάρξει οριστική εκκαθάριση της κατάστασης και να μην περιπέσει η πολιτική ζωή της χώρας σε μια εκταταμένη αστάθεια.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι εκλογές πρέπει να γίνουν σε διάστημα τριάντα ημερών από την ημέρα που θα προκηρυχθούν. Όμως αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που έχει πέσει στο τραπέζι η 3η Νοεμβρίου. Τότε εκπνέει και η προθεσμία για την ισχύ της λίστας καθώς το 18μηνο που προβλέπει ο εκλογικός νόμος έχει την αφετηρία του στις (πρώτες) εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Αυτό σημαίνει ότι μετά τις 3 Νοεμβρίου «επανέρχεται» ο σταυρός προτίμησης για τους βουλευτές όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση