GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Δικαιοσύνη βγάζει από το συρτάρι την υπόθεση εξαφάνισης 500 παιδιών από το Αγ. Βαρβάρα

Συμπληρωματική ανάκριση για την υπόθεση της εξαφάνισης 500 παιδιών από το ίδρυμα Αγ. Βαρβάρα. Ανασύρεται από το αρχείο η δικογραφία....


Συμπληρωματική ανάκριση για την υπόθεση της εξαφάνισης 500 παιδιών από το ίδρυμα Αγ. Βαρβάρα. Ανασύρεται από το αρχείο η δικογραφία.
Το χρονικό της υπόθεσης Με αφορμή τα δημοσιεύματα στον Τύπο για την υπόθεση των αποκαλούμενων «παιδιών των φαναριών» που φιλοξενήθηκαν στο ίδρυμα με σκοπό να βρεθούν οι οικογένειές τους και φαίνεται να έχουν χαθεί τα ίχνη τους, η κ. Φάκου έδωσε εντολή να ανασυρθεί από το αρχείο η σχετική δικογραφία και να διενεργηθεί συμπληρωματική κύρια ανάκριση για την κατηγορία -που ήδη είχε απαγγελθεί- της αρπαγής ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα δεκατέσσερα χρόνια, κατά συρροή.
Πρόκειται για την υπόθεση 502 παιδιών, τα οποία, σύμφωνα με τις καταγγελίες, είχαν μεταφερθεί στο ίδρυμα «Αγία Βαρβάρα» την περίοδο 1998 έως 2002, με σκοπό να εντοπιστούν οι οικογένειές τους. Στην πλειονότητά τους ήταν παιδιά Ρομά, προερχόμενα κυρίως από την Αλβανία, που είχαν βρεθεί να «εργάζονται» σε φανάρια. Χωρίς απαντήσεις Με το θέμα των «χαμένων παιδιών» ασχολήθηκε πριν ενάμιση χρόνο η Επιτροπή Κατά των Βασανιστηρίων του ΟΗΕ, όμως η υπόθεση δεν έχει διαλευκανθεί ακόμη, καθώς καμία αρμόδια κρατική υπηρεσία δεν μπορεί να απαντήσει για την τύχη τους.
Από την πλευρά της η Δικαιοσύνη, παρά την άσκηση δίωξης κακουργηματικού βαθμού με σκοπό να εντοπίσει κάθε υπαίτιο για την εξαφάνιση των παιδιών αυτών, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία για την υπόθεση και έτσι η δικογραφία είχε οδηγηθεί στο αρχείο με τη γνωστή ένδειξη «αγνώστων δραστών». Με την εντολή της κ. Φάκου επιχειρείται εκ νέου η αξιολόγηση της υπόθεσης και η συλλογή κάθε νέου στοιχείου που θα μπορούσε να φωτίσει το θέμα της τύχης των παιδιών αυτών, και κυρίως να απαντηθεί εάν τα παιδιά είναι πράγματι θύματα αρπαγής ώστε να εντοπιστούν οι δράστες του εγκλήματος και οι συνεργοί τους. Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση