GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φέσι στο Δήμο Αγρινίου ξεπερνά τις 52 χιλ ευρώ

Τι συμβαίνει με τα μισθώματα του πρώην δημοτικού καφενείου το οποίο βρίσκεται στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο και τα τελευταία ...


Τι συμβαίνει με τα μισθώματα του πρώην δημοτικού καφενείου το οποίο βρίσκεται στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο και τα τελευταία χρόνια η δημοτική επιχείρηση του δήμου Αγρινίου το έχει μισθώσει μετά από...
διαγωνισμό σε ιδιώτη που το λειτουργεί ως καφετέρια;

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του AgrinioNet.gr ο μισθωτής οφείλει στο δήμο Αγρινίου περισσότερα από 58 χιλιάδες ευρώ, αφού δεν έχουν κατατεθεί μισθώματα από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

Το ιστορικό της επιχείρησης

Τον Ιανουάριο του 2008 η δημοτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών αναψυχής Αγρινίου, που τότε εκπροσωπούνταν από τον τότε πρόεδρο Γιώργο Ζαμπάρα, μίσθωσε ισόγειο κατάστημα που βρίσκεται παραπλεύρως της Πλατείας Δημοκρατίας, στην αρχή της οδού Μπαιμπά, εμβαδού 136,15 τμ μετά του οικοπέδου, συνολικού εμβαδού 369,66. Το κατάστημα επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παραδοσιακού καφενείου. Η συμφωνία της μίσθωσης είχε διάρκεια 12 χρόνια και το ποσό του ενοικίου που συμφωνήθηκε ήταν 5000 ευρώ μηνιαίως και 180 ευρώ για το χαρτόσημο για τον πρώτο χρόνο της μίσθωσης. Για το δεύτερο χρόνο της μίσθωσης αλλά και για τα επόμενα χρόνια συμφωνήθηκε το μίσθωμα να αναπροσαρμόζεται κατά ποσοστό ίσο με 2 ποσοστιαίες μονάδες επιπλέον του ποσοστού πληθωρισμού του προηγούμενου οικονομικού έτους σε ετήσια βάση υπολογιζόμενη επί του εκάστοτε καταβαλλόμενου ενοικίου.

Στη συνέχεια υπήρξαν διάφορες αλλαγές στην αρχική εταιρεία που είχε συσταθεί, με αποτέλεσμα να τροποποιηθούν τρεις φορές μέχρι σήμερα και να μεταβιβαστούν τα ποσοστά.

Μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης υπήρξε νεότερη συμφωνία και από τον Ιούλιο του 2010 το μίσθωμα συμφωνήθηκε να αναπροσαρμοστεί προς τα κάτω και να οριστεί πλέον στις 4000 ευρώ πλέον χαρτοσήμου 144 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης όμως από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι και τον Ιούνιο του 2013 δεν έχουν καταβάλλει τα μισθώματα. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει οφειλή ποσού 2352,60 ευρώ από μέρος του μισθώματος του Ιουνίου 2012 και το σύνολο των μισθωμάτων από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι και τον Ιούνιο του 2013. Συνολικά λοιπόν οφείλει στην δημοτική επιχείρηση που τελεί υπό εκκαθάριση για μισθώματα, υπόλοιπο μισθώματος μηνός Ιουνίου 2012, μισθώματα από τον Ιούνιο του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2013 το ποσό των 48 χιλιάδων ευρώ και χαρτόσημο από τον Ιούλιο του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2013 το ποσό των 1728 ευρώ. Συνολικά δηλαδή οφείλουν στη δημοτική επιχείρηση και κατ’ επέκταση στο δήμο Αγρινίου το ποσό των 50.352,60 για μισθώματα και 1728 ευρώ για τέλος χαρτοσήμου.

Στη συνέχεια με εξώδικη διαμαρτυρία η δημοτική επιχείρηση ζήτησε συνολικά το ποσό με τους νόμιμους τόκους ενώ απαιτεί να της αποδοθεί ελεύθερη η χρήση του μισθίου ακινήτου.

Η επιχείρηση είχε στείλει και στο παρελθόν στις 14/5/2012 εξώδικο με το οποίο διαμαρτύρονταν για τη μη καταβολή των μισθωμάτων.

Μέχρι σήμερα η δημοτική επιχείρηση του δήμου Αγρινίου όμως δεν έχει προχωρήσει στη διεκδίκηση του μισθίου. Υπάρχει ολιγωρία από την πλευρά της επιχείρησης και κατ’ επέκταση του δήμου Αγρινίου αφού ο δήμος περιορίζεται μόνο στις εξώδικες διαμαρτυρίες την ώρα που έπρεπε να έχει διεκδικήσει τα χρήματα και παράλληλα να έχει διατάξει και την έξωση από το κατάστημα το οποίο συνεχίζει τη λειτουργία του που σημαίνει ότι κερδίζει χρήματα χωρίς να πληρώνει ενοίκια από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι σήμερα. Ο δήμος Αγρινίου έπρεπε να έχει κινήσει τις διαδικασίες για την παροχή δικαστικής προστασίας και ιδιαίτερα να διεκδικήσει τα υφιστάμενα χρήματα και επίσης να ζητήσει την απομάκρυνση του μισθωτή και οφειλέτη.

Γιατί ο δήμος δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα σε αυτές τις ενέργειες αλλά επιτρέπει σε ένα ιδιώτη να του οφείλει ποσό που πλέον σήμερα ξεπερνά τις 52 χιλιάδες ευρώ;

Ο Σεπτέμβριος έφτασε στο τέλος του και μέχρι σήμερα το ποσό που η επιχείρηση οφείλει στο δήμο Αγρινίου ξεπερνά τις 58000 χιλ ευρώ.

Μέχρι πότε ο δήμος θα ανέχεται αυτή την κατάσταση;

Το AgrinioNet.gr σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με ένας από τους εκκαθαριστές και συγκεκριμένα τον κ. Στραβοδήμο Ιωάννη όταν του ζητήθηκε ενημέρωση γα το θέμα απάντησε « δεν μπορώ πνίγομαι. Σήμερα είμαι πνιγμένος γιατί έχω και το Δημοτικό Συμβούλιο».

Παραβάσεις της επιχείρησης για τη μουσική

Στο μεταξύ το συγκεκριμένο κατάστημα έχει στην πλάτη του καταδικαστική απόφαση για διατάραξη κοινής ησυχίας αφού παίζει μουσική πολύ δυνατά με αποτέλεσμα οι περίοικοι να ενοχλούνται και να έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για να σταματήσει το κατάστημα να τους ενοχλεί. Από την πλευρά του όμως το κατάστημα δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση του Ειρηνοδικείου και οι κάτοικοι ουκ ολίγες φορές κάλεσαν την αστυνομία η οποία τους έγραψε. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες κάθε φορά η αστυνομία τους έγραφε οι ιδιοκτήτες φρόντιζαν να αλλάζουν το καταστατικό της εταιρείας και τα κατάστημα να μην κλείνει ποτέ σύμφωνα με το νόμο. Από παραδοσιακό καφενείο που υποτίθεται ότι μισθώθηκε λειτουργεί με τη φιλοξενία μουσικών σχημάτων με ζωντανή μουσική με ορχήστρα μουσικών οργών και τραγουδιστές μετατρέποντας έτσι την επιχείρηση από καφενείο αναψυκτήριο σε κέντρο διασκέδασης.

agrinionet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση