GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκοψαν το ρεύμα σε 63χρονη με αναπνευστική ανεπάρκεια στο Βόλο

ΑΡΘΡΟ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Νοσοκομειακού Γιατρού Μ. Μεϊκόπουλου * ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ MNHMONIOY TOY SUCCESS STORY ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΤΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟ...

ΑΡΘΡΟ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Νοσοκομειακού Γιατρού Μ. Μεϊκόπουλου*

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ MNHMONIOY TOY SUCCESS STORY ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΤΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ

ΒΟΛΟΣ, 10/9/2013

Γυναίκα 63 ετών, η Π.Β., έχοντας βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια με συνεχή οξυγονοθεραπεία στο σπίτι, έχασε πρόσφατα τον σύζυγό της, ο οποίος απεβίωσε και αναμένοντας να λάβει την σύνταξή του, μετακόμισε στο σπίτι της θυγατέρας της για να έχει την βοήθεια της.

Η κόρη της η Π.Κ., 35 ετών, μακροχρόνια άνεργη με δύο μικρά παιδιά το μεγαλύτερο γύρω στα 10 έτη, βοηθιέται καθημερινά από την εκκλησία για να μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Μη έχοντας οικονομική δυνατότητα, δεν πλήρωσε το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και η ΔΕΗ το διέκοψε. Τελικά η ζωή μετριέται με χρήμα και λογαριασμούς! Καμιά κοινωνική μέριμνα!

Το γεγονός ότι υπάρχουν παιδιά και ασθενής μητέρα, δεν μετρά!

Τέλος, η μητέρα με το σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα μη μπορώντας να μείνει χωρίς οξυγόνο (οι φορητές συσκευές λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα) εισήχθη στο Νοσοκομείο του Βόλου, γιατί χωρίς αυτό, θα επιβαρύνονταν περαιτέρω, η ήδη σοβαρά κλονισμένη υγεία της.

Σε πια Ευρωπαϊκή χώρα θα συνέβαινε ένα τέτοιο παρόμοιο γεγονός;

Πια δημοσιονομική προσαρμογή θα δικαιολογούσε τέτοιες απάνθρωπες και άλογες συμπεριφορές;

Που είναι η ανθρώπινη φύση, το κράτος δικαίου, ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια;

Η ανάδειξη ενός τέτοιου περιστατικού είναι λαϊκισμός;

Το περιστατικό αυτό, τα διάφορα δράματα που εκτυλίσσονται καθημερινά και τα βιώνουμε στην πόλη του Βόλου, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, σαν το συγκλονιστικό γράμμα που έστειλε φοιτητής προς τον κ. Σαμαρά μετά την αυτοκτονία του πατέρα του από χρέη που περιήλθε, λόγω των γνωστών πολιτικών, καταδεικνύουν, ότι η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας έχει άμεση σχέση με την εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική .

Φτάνει πια!!!

Η Δ.Ε.Η. να επανασυνδέσει ΑΜΕΣΑ το ηλεκτρικό ρεύμα στην οικογένεια!

Η χώρα έχει ανάγκη από μια άλλη πολιτική που θα έχει στο επίκεντρό της, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Η πολιτική εξόδου από την κρίση να μην λαβαίνει υπόψη της μόνον τους δανειστές, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν οι πολίτες αυτής της χώρας, όπως, η ανεργία, η μείωση των μισθών, των συντάξεων , η πτώση του βιοτικού επιπέδου και γενικότερα η φτωχοποίηση.

Πρωτογενές πλεόνασμα με 1.500.000 ανέργους, 1.000.000 ανασφάλιστους πολίτες, με δισεκατομμύρια χρέη του κράτους προς φορείς και πολίτες, με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και με κοινωνία που παλεύει για να ανταπεξέλθει ,με εργασιακές σχέσεις απάνθρωπες και οικογένειες με παιδιά και ασθενείς χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!

Μάλλον, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ!!!!

Μιχάλης Αλεξ. Μεϊκόπουλος

* O Μιχάλης Μεϊκόπουλος είναι γιατρός της Α΄Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, Μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και Μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

1 σχόλιο

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος11 Σεπ 2013, 10:40:00 μ.μ.

    Να του το συνδέσουν ΆΜΕΣΑ ..Αλλιώς πάρετε Ξυλοκοπείκα μηχανάκια και κόψετε 100 στύλους ΔΕΗ ,σε περιοχές ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ ΑΡΧΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ που δεν υπάρχουν σχολειά και νοσοκομεία...
    Τι περιμένετε να σας το πει το ΘΑΣΟΚ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ , ΚΚΕ ,η ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ;...ΘΕΡΊΣΤΕ ΤΟΥΣ.. ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ 100 ΑΥΤΟΙ δεν υπάρχει άλλος τρόπος να την ακούσουν οι ΣΕΧ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση