GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

8 τρόποι να προλάβεις ένα εγκεφαλικό

Γνωρίζατε ότι έως και το 80% του συνόλου των εγκεφαλικών επεισοδίων μπορεί να προληφθεί; Αν και ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να συμβεί...



Γνωρίζατε ότι έως και το 80% του συνόλου των εγκεφαλικών επεισοδίων μπορεί να προληφθεί; Αν και ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να συμβεί στον καθένα , ορισμένοι παράγοντες κινδύνου μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες ενός εγκεφαλικού επεισοδίου . Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους κινδύνους και να μπορείτε αναγνωρίσετε τα συμπτώματα.

Οδηγίες πρόληψης

Οι ακόλουθες κατευθυντήριες γραμμές για την πρόληψη θα σας βοηθήσουν να μάθετε πώς μπορείτε να είστε σε θέση να μειώσετε τον κίνδυνο για το πρώτο εγκεφαλικό επεισόδιο:
Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου , αν αφεθεί χωρίς θεραπεία . Όσοι έχουν αρτηριακή πίεση θα πρέπει να κάνουν συχνό έλεγχο.
Η κολπική μαρμαρυγή είναι ένας μη φυσιολογικός καρδιακός παλμός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 500 % . Ο γιατρός σας θα κάνει τη διάγνωση και θα σας συμβουλεύσει σχετικά με τη θεραπεία.
Το κάπνισμα διπλασιάζει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου καθώς καταστρέφει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων , επιταχύνει την απόφραξη αρτηρίας , αυξάνει την αρτηριακή πίεση και κάνει το έργο της καρδιάς δυσκολότερο.
Η κατανάλωση αλκοόλ έχει συνδεθεί με το εγκεφαλικό επεισόδιο σε πολλές μελέτες . Οι περισσότεροι γιατροί συστήνουν να μην πίνετε ή να πίνετε με μέτρο (όχι περισσότερα από δύο ποτά την ημέρα).
Τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης μπορεί να φράξουν τις αρτηρίες και να προκαλέσουν εγκεφαλικό επεισόδιο . Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν το επίπεδο χοληστερόλης σας είναι πάνω από 200 .
Πολλοί άνθρωποι με διαβήτη έχουν προβλήματα υγείας που αποτελούν επίσης παράγοντες κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου . Ένας γιατρός σε συνδυασμό με έναν διαιτολόγο μπορεί να σας βοηθήσει στον έλεγχο του διαβήτη .
Διατηρήστε μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες , αλάτι και κορεσμένα λιπαρά. Να ασκείστε πέντε φορές την εβδομάδα και να τρώτε πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως .
Τα λιπαρά μπορεί να μπλοκάρουν τις αρτηρίες που μεταφέρουν το αίμα προς τον εγκέφαλο και να οδηγηθούμε σε εγκεφαλικό επεισόδιο. Άλλα προβλήματα , όπως η δρεπανοκυτταρική αναιμία ή σοβαρή αναιμία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται .




boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση