GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο εδώλιο 92χρονος Ναζί στέλεχος των SS

Ενώπιον του δικαστηρίου στην πόλη Χάγκεν στη Γερμανία, θα βρεθεί ένας 92χρονος, πρώην μέλος των SS. Η κατηγορία που βαραίνει τον Σιρτ Μπρ...

Ενώπιον του δικαστηρίου στην πόλη Χάγκεν στη Γερμανία, θα βρεθεί ένας 92χρονος, πρώην μέλος των SS. Η κατηγορία που βαραίνει τον Σιρτ Μπρούινς είναι για το φόνο, το 19644, ενός μέλους της ολλανδικής αντίστασης.

Ο γεννημένος στην Ολλανδία Μπρούινς, κατηγορείται ότι υπηρέτησε εθελοντικά στις δυνάμεις Waffen SS, τον στρατιωτικό βραχίονα του ναζιστικού κόμματος, στη συνέχεια μετατέθηκε στην γερμανική συνοριακή αστυνομία και ήταν ένας από τους δύο δράστες της δολοφονίας του Αλντερτ Κλας Ντικέμα στις 22 Σεπτεμβρίου του 1944.

Ο 92χρονος είχε καταδικαστεί ερήμην από ολλανδικό δικαστήριο το 1949 για το φόνο του Ντικέμα το 1944 αλλά δεν εξέτισε την ποινή του καθώς επικαλέστηκε τη γερμανική του ιθαγένεια και δεν μπορούσε να εκδοθεί.

Ο Μπρούινς αφού άλλαξε το όνομά του, εργαζόταν στη Γερμανία ωστόσο όταν αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του γερμανικό δικαστήριο τον καταδίκασε σε επταετή ποινή κάθειρξης για τη δολοφονία δυο εβραίων.

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, ο 92χρονος κρίθηκε πνευματικά υγιής για να δικαστεί. Πάντως το δικαστήριο θα εκδικάσει την υπόθεση με αργούς ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση