GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aπεργιακά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρά, σήμερα και αύριο, η ΑΔΕΔΥ κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας. Ήδη σε εξέλιξ...

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρά, σήμερα και αύριο, η ΑΔΕΔΥ κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας.
Ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται το απεργιακό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην πλ. Κλαυθμώνος, καθώς και η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια προς τη Βουλή.
Λόγω των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του Συντάγματος είναι κλειστός από τις 10 το πρωί.
Συμβολική κατάληψη στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, νωρίτερα σήμερα το πρωί, μαθητές, σύλλογοι γονέων και εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας. Κρέμασαν ένα πανό στο μνημείο - σύμβολο της πόλης, το οποίο ήταν κατά του φασισμού, ενώ με την κίνηση αυτή θέλησαν να καλέσουν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στο σημερινό συλλαλητήριο και στην αυριανή προγραμματισμένη συναυλία, που είναι ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.
Στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Εφορίες ΠΟΕ-ΔΟΥ, οι δάσκαλοι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΥΠΠΟ.
Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία, χθες και σήμερα, το ίδιο και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Επίσης, 48ωρες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ σήμερα και αύριο λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Στις 9.30 πραγματοποιήθηκε προσυγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Υγείας.
Mε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, σήμερα και αύριο, οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα, από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Την Τετάρτη στις 18:00 στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στο πλαίσιο του απεργιακού διημέρου.
Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.
Η ΓΣΕΕ διευκρίνισε ότι στην Εκτελεστική της Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα, «δεν ετέθη από καμιά παράταξη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση σήμερα Τρίτη» και τονίζεται ότι ΓΣΕΕ αναμένει τις αποφάσεις των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών μελών της, βάσει των οποίων θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της.
Εξάλλου, έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση