GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζεστό το ενδιαφέρον της AEGEAN για το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Ο φάκελος «αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου» είναι ανοιχτός και εξετάζεται, μπροστά σε υψηλόβαθμα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας Aegean A...


Ο φάκελος «αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου» είναι ανοιχτός και εξετάζεται, μπροστά σε υψηλόβαθμα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας Aegean Airlines. Η Δημοτική Αρχή Βόλου επιφορτίστηκε με την αποστολή της επίτευξης του απαιτούμενου στόχου.
Όπως όλα δείχνουν, μέχρι στιγμής, υπάρχει θετική προοπτική, η αεροπορική εταιρεία Aegean να ανοίξει μόνιμη γραμμή με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Ενα από τα στοιχεία που φαίνεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο, στη θετική στάση της αεροπορικής εταιρείας είναι το γεγονός μέσα στο 2013 το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου παρουσίασε αύξηση στις αφίξεις κατά 6 - 7%, συγκριτικά με το 2012. Μάλιστα τα τελευταία στοιχεία του φακέλου για το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου προς την αεροπορική εταιρεία Aegean στάλθηκαν προχθές από την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου.

Η πρώτη επαφή με κορυφαία στελέχη της εταιρείας Aegean έγινε από το Δήμο Βόλου μέσα στη διάρκεια του καλοκαιριού, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου.

Οι συζητήσεις που έγιναν πριν δύο μήνες αφορούσαν την πραγματοποίηση πτήσεων κυρίως προς τις παραδοσιακές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, αλλά και προς τις νέες τουριστικές αγορές στις οποίες επιχειρεί άνοιγμα ο Δήμος Βόλου (Ρωσία, Κύπρος, Τουρκία, Ισραήλ). Έπειτα από αυτήν τη συνάντηση τα στελέχη της εταιρείας ζήτησαν από το Δήμο Βόλου να στείλει ολοκληρωμένο φάκελο για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, προκειμένου να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο η εταιρεία να συνεργαστεί με το τοπικό αεροδρόμιο.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου κ. Σούλα Μπαρτζώκα, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για αυτό το ενδεχόμενο επεσήμανε τα εξής: «Ο Δήμος Βόλου τα τελευταίο διάστημα έχει «ανοίξει» πλάνο εργασίας και διερεύνησης προκειμένου να αποσταλούν όλα τα στοιχεία του αεροδρομίου αλλά και γενικότερα στοιχεία της περιοχής, για τα οποία ενδιαφέρθηκε η αεροπορική εταιρεία Aegean, μετά από δική μας προσέγγιση. Από την πλευρά μας προχωράμε το θέμα όλο το τελευταίο διάστημα. Τα περισσότερα στοιχεία για το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ μόλις προχθές στείλαμε και τα τελευταία στοιχεία που μας ζητήθηκαν», τονίζει η κ. Μπατζώκα προσθέτοντας: «αφού ολοκληρώθηκε ο φάκελος και στάλθηκαν όλα τα στοιχεία, βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την εταιρεία. Είναι πολύ σημαντικό ότι μια τέτοια εταιρεία ενδιαφέρθηκε για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Το αεροδρόμιο αποτελεί για την περιοχή μας την κορυφαία υποδομή υποστήριξης της τουριστικής κίνησης και ανάπτυξης, γι’ αυτό και η αξιοποίησή του είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή».

Τα στοιχεία που ζήτησε η Aegean Airlines από το Δήμο Βόλου

Η αεροπορική εταιρεία Aegean, εκτός από τα στοιχεία για το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, ενδιαφέρθηκε και για τα δημογραφικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής, για τον εισερχόμενο τουρισμό, όπως επίσης και στοιχεία από tour operators που συνεργάζονται με ξενοδόχους της περιοχής.

Αναλυτικά η Aegean Airlines ζήτησε τα εξής έγγραφα από το Δήμο Βόλου: «Στοιχεία σχετικά με ποιες περιοχές εξυπηρετεί το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Δημογραφικά στοιχεία της Κεντρικής Ελλάδας. Στοιχεία του εισερχόμενου τουρισμού του 2012. Στοιχεία για τον προβλεπόμενο αριθμό αφιχθέντων τουριστών το καλοκαίρι του 2013. Tour Operators με τους οποίους συνεργάζονται οι ξενοδόχοι. Ενημέρωση για τα στατιστικά: αφίξεις, αναχωρήσεις. Ειδικότερα στοιχεία του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου και πληροφορίες σχετικά με το ποιες θα μπορούσαν να είναι οι μελλοντικές πτήσεις βάσει των τοπικών αναγκών και του εισερχόμενου τουρισμού».

almyrosinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση