GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτό είναι το νέο ιδιοφυές έργο του Banksy, του Νο.1 καταζητούμενου «τρομοκράτη» γκραφιτά στον κόσμο [εικόνα]

Πώς γίνεται ένας καλλιτέχνης του δρόμου να καταζητείται για βανδαλισμό και ταυτόχρονα να είναι ο πιο διάσημος... ανώνυμος του κόσμου, έρ...


Πώς γίνεται ένας καλλιτέχνης του δρόμου να καταζητείται για βανδαλισμό και ταυτόχρονα να είναι ο πιο διάσημος... ανώνυμος του κόσμου, έργα του να κοσμούν τα σπίτια αστέρων, όπως η Ατζελίνα Τζολί, αλλά και να έχει προταθεί για Όσκαρ; Κι όμως γίνεται... Γιατί ο Μπάνκσι όλα τα μπορεί και όλα τα σατιρίζει.
Ο μυστηριώδης Βρετανός Μπάνκσι είναι η πιο ανατρεπτική περσόνα της street art, ένας «αντάρτης του δρόμου και της τέχνης». Με τα στένσιλ εργαλεία του, τις μπογιές και το θράσος του κατάφερε να συνδέσει το... ψευδώνυμό του με την τέχνη του γκράφιτι τα τελευταία δέκα χρόνια και να γίνει διάσημος διατηρώντας ωστόσο την ανωνυμία του.
Το πραγματικό του όνομα είναι πιθανώς Ρόμπερτ Μπανκς, αλλά οι εικασίες γύρω από την ταυτότητά του είναι πολλές. «Κανείς δεν έδινε σημασία σε αυτά που έλεγα, μέχρι που έφτασα να γίνω αόρατος». Εις βάρος του εκκρεμούν πολλά εντάλματα σύλληψης με την κατηγορία του βανδαλισμού. Ο καλλιτέχνης εξακολουθεί να κρύβεται και να φέρεται σαν καταζητούμενος, χωρίς να βγάζει ποτέ την κουκούλα του στις δημόσιες εμφανίσεις του.
H βάση του είναι το Λονδίνο, αλλά ταξιδεύει ινκόγκνιτο σε όλο τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες μέχρι το Ισραήλ. Στο τελευταίο μάλιστα, πάνω στο «τείχος ασφαλείας», σχεδίασε μια τρύπα μέσα από την οποία διακρίνεται μια ειδυλλιακή ακρογιαλιά, καθώς και έναν αρουραίο. Ο αρουραίος είναι και το σήμα κατατεθέν του, δεδομένου ότι κινείται υπογείως, όπως αυτός. «Αν είσαι βρόμικος, άσημος και δεν σε αγαπάει κανείς, τότε οι αρουραίοι αποτελούν για σένα πρότυπο ζωής» έχει υποστηρίξει ο Μπάνκσι.
Αυτή είναι η τελευταία δημιουργία του που απεικονίζει κάποιον να ξερνά άνθη. Τίτλος; «Καλύτερα να τα βγάζεις παρά να τα κρατάς μέσα»...


Πηγή κειμένου: Elle.gr

2 σχόλια

  1. Αν ο Δένδιας τα είχε παραδώσει νωρίτερα(για 20 επιθέσεις, λ.χ., όχι 32), οι φασίστες θα έμπαιναν εδώ και μήνες στην στενή, ο Φύσσας, και πολλοί μετανάστες θα ήταν ζωντανοί.
    ..Πότε θα συλληφθεί ο Δένδιας για συνέργεια και υπόθαλψη εγκληματιών???

    Οι συλλήψεις, από ότι διαρρέουν δικαστικές πηγές, στέκονται σε πολύ καλό "δεμένο" κατηγορητήριο, με εκατοντάδες σελίδες, μας ενημερώνει η δικαστική ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ.

    Μέσα σε λίγες μέρες, ελάχιστες, η δικαιοσύνη "έδεσε" την υπόθεση. Αυτό σημαίνει, ότι το υλικό που παρέδωσε στον Άρειο Πάγο, προ ημερών ο Δένδιας ήταν πληρέστατο.

    Όμως θυμίζουμε, ότι το υλικό που παρέδωσε ο Δένδιας, αφορούσε 32 περιστατικά τον τελευταίο χρόνο, όχι τις τελευταίες ημέρες. Και ο Δένδιας, μαζί με την Ελληνική Αστυνομία είχαν για μήνες όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία (πλην της δολοφονίας Φύσσα), που θα..
    οδηγούσε τους Χρυσαυγίτες στην φυλακή.

    Αν ο Δένδιας τα είχε παραδώσει νωρίτερα(για 20 επιθέσεις, λ.χ., όχι 32), οι φασίστες θα έμπαιναν εδώ και μήνες στην στενή, ο Φύσσας, και πολλοί μετανάστες θα ήταν ζωντανοί.

    Δεν θα είχαν προλάβει, να πάρουν τον Ρουπακιά τηλέφωνο, να πάει να "καθαρίσει" τον Παύλο, γιατί όπως όλοι λένε, η Χ.Α. είναι μία οργάνωση, με σκληρή ιεραρχική δομή, με τον αρχηγό να εγκρίνει τα πάντα. Ο αρχηγός στην φυλακή, από φόβο, από αδυναμία οργανωτική κτλ, δεν θα έδινε άλλες δολοφονικές εντολές! Για το παραπάνω, ο Δένδιας είναι συνένοχος στην δολοφονία του Φύσσα, και όχι μόνο σε αυτή!

    Η υπόθαλψη έρχεται δεύτερη, και εκεί, κυβέρνηση, Δένδιας και αστυνομία είναι ένοχοι....Είχαν τα στοιχεία στα ντουλάπια τους.....

    Η Ελληνική Δικαιοσύνη, οφείλει να δράσει! Η Χρυσή Αυγή, χωρίς την ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, δεν θα έκανε κάποιους φόνους, επιθέσεις κτλ...Στον πρώτο φόνο, θα την είχαν διαλύσει, αν ήθελαν!

    Κρανιδωτη ΦΑΣΙΣΤΑ μην ξεφτίλιζεσε Άλλο ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ,σε ξέρουμε τα ορφανα ΤΟΝ ΝΑΖΙ θες ΠΑΡΤΑ και ΣΚΑΣΕ

    Άνεμος Αντίστασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα αυτά που γίνονται σήμερα δεν γίνονται για να χτυπηθεί ο νεοναζισμός.

    Όλοι ξέρουν ότι η οικονομία δεν πάει καλά, θα χρειαστεί νέο πακέτο, κούρεμα ( ίσως και καταθέσεων ), νέο ασφαλιστικό, νέο κούρεμα μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, νέες περικοπές στη Παιδεία και την Υγεία.

    Ταυτόχρονα, όλοι ξέρουν ότι με την κατάργηση του αφορολογήτου για παιδιά, εκατομμύρια οικογενειάρχες θα πληρώσουν 200 έως 300% παραπάνω φόρο εισοδήματος το 2014. Όποιος είχε φέτος επιστροφή 100 ευρώ, του χρόνου θα πληρώσει 2000 ευρώ και πάνω, λόγω κατάργησης φοροαπαλλαγών και αφορολογήτου τέκνων. Επιπλέον, ο Ενιαίος Φόρος για ακίνητα και αγροτεμάχια θα είναι πρωτοφανής για τη μεσαία αστική τάξη ( που κατα παράδοση ψήφιζε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ), χειρότερος από το χαράτσι στη ΔΕΗ, αφου βάζει μέσα οικόπεδα, αγροτεμάχια, προσόψεις και χίλια όσα μύρια θέλει η Τρόικα.

    Το σημερινό ήδη έχει "ηρωοποιήσει" στα μάτια ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού τους εκπροσώπους της Χ.Α. Φυσικά στις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις ελάχιστοι θα απαντούν ότι θα την ψηφίσουν, γιατί μπορεί να φοβούνται, αλλά σιωπηλά θα δημιουργηθεί ένα ρεύμα υπέρ της, γιατί ο κόσμος δεν καταλαβαίνει γιατί η Δικαιοσύνη δεν ασχολείται με όσους κυβέρνησαν την χώρα από το 1981 και την χρεοκόπησαν και οδήγησαν δεκα΄δες χιλιάδες ανθρώπους στο τάφο ( αυτοκτονίες, καρδιακά, εγκεφαλικά, ανίατες ασθένειες ). Ο κόσμος έχει αηδιάσει από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, οπότε στρέφεται προς τα εκεί που αυτά τα ΜΜΕ πολεμούν με μανία. Δυστυχώς, τα σημερινά θα πολλαπλασιάσουν το ακροατήριο και τους ψηφοφόρους ακροδεξιών κομμάτων, είτε της Χ.Α, είτε ότι την διαδεχθεί, ειδικά στις ηλικίες κάτω των 35 ετών. Είναι μεγάλη επικοινωνιακή γκάφα, πολλές συνεχόμενες αυτές τις μέρες, με την "ηρωοποίηση" της Χ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση