GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λιποθυμίες στην τελετή της αφής της Φλόγας λόγω της απαγόρευσης νερού!

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε αναγνώστης στο patrisnews.com με αφορμή τα λιποθυμικά περιστατικά που σημειώθηκαν στον χώρο των θεατών...


Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε αναγνώστης στο patrisnews.com με αφορμή τα λιποθυμικά περιστατικά που σημειώθηκαν στον χώρο των θεατών, καθώς η Αστυνομία δεν επέτρεψε στο κοινό να... έχει μαζί του νερό, με αποτέλεσμα λόγω της ζέστης οι άνθρωποι να εξαντληθούν και ταυτόχρονα να εξοργιστούν.

Μάλιστα, ένας άνθρωπος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Όπως όλοι οι Έλληνες, και μάλιστα οι Ηλείοι, είμαστε περήφανοι για τη συνεχιζόμενη παράδοση της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας από την Ολυμπία παρ΄ όλες τις παλαιότερες αντιδράσεις και σκέψεις.

Αυτή η παράδοση συνεχίστηκε με την τελετή της Αφής της 22ης Χειμερινής Ολυμπιάδας - που κατά γενική ομολογία ήταν μία επιτυχία.

Θα ήθελα όμως να σας μεταφέρω μια γενικευμένη και δικαιολογημένη δυσαρέσκεια για τη μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι απλοί θεατές. Συγκεκριμένα:

Κατά τον έλεγχο πριν από τη γέφυρα αφαιρέθηκαν όλες οι μπουκάλες νερού. Αυτό, ως μέτρο ασφαλείας εφαρμόζεται και στ' αεροδρόμια αλλά εκεί υπάρχει πρόνοια για αναπλήρωση μετά τον έλεγχο. Χθες τέτοια πρόνοια δεν υπήρχε.

Μετά τον έλεγχο οι θεατές έπρεπε μέσα στο έντονο λιοπύρι να περπατήσουν έναν ανηφορικό και -στο μεγάλο μέρος του- κακοτράχαλο και κατεστραμμένο δρόμο μήκους 1 χλμ που δεν προστατεύεται από δένδρα (όπως η άσφαλτος δίπλα στο στάδιο) και να σταθούν σε μεγάλη ουρά για δεύτερο έλεγχο για να περάσουν στο στάδιο από μία και μοναδική είσοδο πλάτους 70 εκ στο ΒΑ άκρο του.

Ακολουθούσε το μαρτύριο της έλλειψης νερού κάτω από τον δυνατό ήλιο και τη μεγάλη ζέστη. Σημειώθηκαν λιποθυμίες και οι θεατές άρχισαν αποχωρούν - κυρίως οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά. Υπήρχε άμεση ανταπόκριση στις λιποθυμίες και στα παρακάλια για νερό από τους αστυνομικούς και τον Ερυθρό Σταυρό η΄ ΕΚΑΜ που μοίραζαν τα δικά τους μικρά μπουκάλια νερού.

Βέβαια τραβήχτηκαν και τα σχετικά βίντεο και φωτογραφίες που ελπίζω να μην ταξιδέψουν μαζί με τη Φλόγα. Δεν ξέρω ποιοί είναι οι αρμόδιοι. Μου είναι αδιανόητη αυτή η έλλειψη φροντίδας για του απλούς θεατές και θέλω να την μοιραστώ μαζί σας. Ελπίζω να τους ζητηθεί συγγνώμη και μην επαναληφθεί αυτή η Ολυμπιακή ταλαιπωρία τους.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Γιάννης Πετρόπουλος, 
αρχιτέκτονας.
patrisnews.com

1 σχόλιο

  1. Το ακροδεξιό κόμμα της Αυστρίας πήρε, λένε, 22% και είχε άνοδο στα ποσοστά του. Και το ερώτημα είναι απλό : γιατί η ανόητη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνει όσα κάνει για την Χ.Α και την ανεβάζει ακόμα περισσότερο ; Δεν βλέπει κανείς όλα τα ηλκτρονικά γκάλοπ ( πχ φίμοτρο ) που το 50% διαφωνεί με την προφυλάκιση της Χ.Α ; Δεν βλέπει κανείς του Financial Times που μιλάνε για πολιτικές διώξεις ; Δεν βλέπουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που τους έχουν ηρωοποιήσει και θα μας φορτωθεί μια ακροδεξιά με 30% αντί για 10-12 ;
    Δεν κυκλοφορεί κανείς στο δρόμο να ακούσει τι λέει ο κόσμος ; Όλοι σχεδόν μιλάνε για αποπροσανατολισμό και επιλεκτικές διώξεις, ενώ όσοι λεηλάτησαν την Ελλάδα από το 1981 είναι ελεύθεροι και ωραίοι και τρώνε και πίνουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση