GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη Χρυσή Αυγή

Πόρισμα εννέα σελίδων, στο οποίο γίνεται αναδρομή στην πορεία της εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελείτο από μέλη της Χρυσής Αυγής, ...


Πόρισμα εννέα σελίδων, στο οποίο γίνεται αναδρομή στην πορεία της εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελείτο από μέλη της Χρυσής Αυγής, παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο αντιεισαγγελέας του ΑΠ, Χαρ. Βουρλιώτης.
Σύμφωνα με το πόρισμα, διευθύνων της οργάνωσης φέρεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος περιγράφεται ως «Φύρερ πριντς» (πρίγκιπας Φύρερ) αποδίδοντάς του τη θεωρία του ηγέτη. Ο Χρ.Παππάς φέρεται ως υπαρχηγός της οργάνωσης. Επίσης, στο πόρισμα περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις -εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης- όπως είναι αυτές του «ξεπλύμματος βρώμικου χρήματος» και της δωροδοκίας.
Όπως έγινε πάντως γνωστό, στις καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ βουλευτών του κόμματος αναφέρονται περιστατικά, που «δένουν» τη βασική κατηγορία, περί συστάσεως εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία εστιάζει το πόρισμα.
Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν 10 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, το περιστατικό του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο εννιασέλιδο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987, δηλαδή τα τελευταία 26 χρόνια. Επιπλέον, στο πόρισμα «φωτογραφίζονται» και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία.

2 σχόλια

  1. http://olympia.gr/2013/09/25/%CF%8C%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CE%B5%CF%8D%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ο Δένδιας τα είχε παραδώσει νωρίτερα(για 20 επιθέσεις, λ.χ., όχι 32), οι φασίστες θα έμπαιναν εδώ και μήνες στην στενή, ο Φύσσας, και πολλοί μετανάστες θα ήταν ζωντανοί.
    ..Πότε θα συλληφθεί ο Δένδιας για συνέργεια και υπόθαλψη εγκληματιών???

    Οι συλλήψεις, από ότι διαρρέουν δικαστικές πηγές, στέκονται σε πολύ καλό "δεμένο" κατηγορητήριο, με εκατοντάδες σελίδες, μας ενημερώνει η δικαστική ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ.

    Μέσα σε λίγες μέρες, ελάχιστες, η δικαιοσύνη "έδεσε" την υπόθεση. Αυτό σημαίνει, ότι το υλικό που παρέδωσε στον Άρειο Πάγο, προ ημερών ο Δένδιας ήταν πληρέστατο.

    Όμως θυμίζουμε, ότι το υλικό που παρέδωσε ο Δένδιας, αφορούσε 32 περιστατικά τον τελευταίο χρόνο, όχι τις τελευταίες ημέρες. Και ο Δένδιας, μαζί με την Ελληνική Αστυνομία είχαν για μήνες όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία (πλην της δολοφονίας Φύσσα), που θα..
    οδηγούσε τους Χρυσαυγίτες στην φυλακή.

    Αν ο Δένδιας τα είχε παραδώσει νωρίτερα(για 20 επιθέσεις, λ.χ., όχι 32), οι φασίστες θα έμπαιναν εδώ και μήνες στην στενή, ο Φύσσας, και πολλοί μετανάστες θα ήταν ζωντανοί.

    Δεν θα είχαν προλάβει, να πάρουν τον Ρουπακιά τηλέφωνο, να πάει να "καθαρίσει" τον Παύλο, γιατί όπως όλοι λένε, η Χ.Α. είναι μία οργάνωση, με σκληρή ιεραρχική δομή, με τον αρχηγό να εγκρίνει τα πάντα. Ο αρχηγός στην φυλακή, από φόβο, από αδυναμία οργανωτική κτλ, δεν θα έδινε άλλες δολοφονικές εντολές! Για το παραπάνω, ο Δένδιας είναι συνένοχος στην δολοφονία του Φύσσα, και όχι μόνο σε αυτή!

    Η υπόθαλψη έρχεται δεύτερη, και εκεί, κυβέρνηση, Δένδιας και αστυνομία είναι ένοχοι....Είχαν τα στοιχεία στα ντουλάπια τους.....

    Η Ελληνική Δικαιοσύνη, οφείλει να δράσει! Η Χρυσή Αυγή, χωρίς την ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, δεν θα έκανε κάποιους φόνους, επιθέσεις κτλ...Στον πρώτο φόνο, θα την είχαν διαλύσει, αν ήθελαν!

    Κρανιδωτη ΦΑΣΙΣΤΑ μην ξεφτίλιζεσε Άλλο ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ,σε ξέρουμε τα ορφανα ΤΟΝ ΝΑΖΙ θες ΠΑΡΤΑ και ΣΚΑΣΕ

    Άνεμος Αντίστασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση