GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΓΣΕΒΕΕ στην ΔΕΘ

Διανύουμε ήδη το 5ο συνεχές έτος ύφεσης, χωρίς δυστυχώς να διαφαίνεται στον ορίζοντα κάποιο σημάδι ανάκαμψης για την πραγματική οικο...


Διανύουμε ήδη το 5ο συνεχές έτος ύφεσης, χωρίς δυστυχώς να διαφαίνεται στον ορίζοντα κάποιο σημάδι ανάκαμψης για την πραγματική οικονομία. Οι πολιτικές μάλιστα που συνεχίζουν να αποφασίζονται και να νομοθετούνται, καθώς και εκείνες που...
διαρρέουν στην κοινή γνώμη ενισχύουν την ερεβώδη αυτή προοπτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι 7 στους 10 επιχειρηματίες εκφράζουν αρνητικές προσδοκίες για το μέλλον σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (Ιούλιος 2013).

Η πραγματική οικονομία και η κοινωνία έχουν ξεπεράσει πλέον τα όρια των αντοχών τους. Η κρίση που ξεκίνησε ως δημοσιονομική έχει πλέον εξελιχθεί σε ανθρωπιστική. Η αντιμετώπιση, μάλιστα, αυτής της θνησιγενούς κατάστασης έχει δυστυχώς αφεθεί κατ’ αποκλειστικότητα στην ευαισθησία κοινωνικών φορέων και πολιτών, όπως π.χ. η δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου της ΓΣΕΒΕΕ – ΙΣΑ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και όχι μόνο.

Θα περίμενε κανείς πως για να ξεπεράσουμε την πρωτοφανή αυτή κρίση, που έχει εξαπλωθεί και επηρεάζει αρνητικά την οικονομία, την κοινωνία και τους θεσμούς, οι κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα κάποια στιγμή θα ενίσχυαν ένα πλαίσιο αλληλεγγύης επί τη βάσει ενός ειλικρινούς διαλόγου τόσο μεταξύ τους όσο και με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς με σκοπό τον καθορισμό των προτεραιοτήτων εκείνων που θα οδηγούσαν στην πιο σύντομη έξοδο από την κρίση και στην δημιουργία μιας νέας και σταθερής προοπτικής προόδου της χώρας μας. Τη στιγμή μάλιστα που τα διαπραγματευτικά περιθώρια έναντι των δανειστών μας ήταν και είναι εξαιρετικά στενά και το πλήθος των επιλογών ελάχιστο. Άλλωστε κανείς πλέον δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά προβλήματα καθώς και την ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Η ένταση, όμως, ο προγραμματισμός και η ιεράρχηση αυτών, καθώς και η αναγκαιότητα εφαρμογής κάποιων από αυτών εν μέσω ύφεσης, είναι πεδία που τελικά αφέθηκαν στην κρίση των δανειστών μας ή αποφασίστηκαν μέσα σε ένα “κλειστό κύκλο γνωριμιών” και συμφερόντων με τα γνωστά δυστυχώς αποτελέσματα.

Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρούσε και θεωρεί ότι ο διάλογος και η συνεννόηση της εκάστοτε Κυβέρνησης με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επίλυση των όποιων προβλημάτων. Δυστυχώς, όμως, φαίνεται ότι η Κυβέρνηση τον διάλογο τον διεξάγει επιλεκτικά και μόνο με όσους ακούνε και συμφωνούν. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει καλέσει τους παραγωγικούς φορείς στην καθιερωμένη συνάντηση εν όψει ΔΕΘ.

Στο πλαίσιο αυτό η ΓΣΕΒΕΕ έχει εξαγγείλει και θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη στις 7/9/2013 και ώρα 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Ίσως κάποιοι να θεωρούν ακραία την αντίδραση της ΓΣΕΒΕΕ. Θα είναι ασφαλώς εκείνοι που ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι η κοινωνία έχει εξαντλήσει τις αντοχές της και ότι δεν υπάρχουν πια άλλα περιθώρια για μισόλογα και διακριτικούς υπαινιγμούς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΒΑΘΑΣ ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΡΙΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση