GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιο κοντά από ποτέ οι εκλογές

  Ραγδαίες αναμένονται να είναι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της ΧΑ, που απ΄ ότι φαίνεται θα κρίνουν και τον ακριβή χρόνο των πρόωρων εκ...

 
Ραγδαίες αναμένονται να είναι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της ΧΑ, που απ΄ ότι φαίνεται θα κρίνουν και τον ακριβή χρόνο των πρόωρων εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικούς κύκλους, είναι θέμα ημερών, αν όχι ωρών, να έχουμε ποινικές διώξεις για στελέχη της Χρυσής Αυγής και 4 εντάλματα σύλληψης για βουλευτές του κόμματος του Μιχαλολιάκου. Με βάση τα όσα γνωρίζουν στην κυβέρνηση, οι εισαγγελικές αρχές έχουν συγκεντρώσει πολλά και επαρκή στοιχεία για την απαγγελία κακουργηματικής κατηγορίας που αφορά σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ, όπως προαναφέραμε προκύπτει, σύμφωνα με κυβερνητικές και δικαστικές πηγές, εμπλοκή 4 βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην υπόθεση.

Εκλογικά σενάρια
Στην κυβέρνηση εκτιμούν πως μετά την απαγγελία κατηγοριών σε μέλη και βουλευτές της ΧΑ, ο Μιχαλολιάκος θα αποσύρει κάποιους βουλευτές για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Στο Μαξίμου θεωρούν πως σε πρώτη φάση ο Μιχαλολιάκος δεν θα διακινδυνεύσει να μείνει η οργάνωση του χωρίς κοινοβουλευτική παρουσία.
Τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, εφόσον παραιτηθούν κάποιοι βουλευτές της ΧΑ, είναι, τούτες τις ώρες, δύο: το πρώτο και επικρατέστερο, είναι να γίνουν ΆΜΕΣΑ γενικές εκλογές και όχι απλά επαναληπτικές στις περιφέρειες, που θα παραιτηθούν οι βουλευτές της ΧΑ. “Η κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά θα διασφαλίσει τη νομιμότητα και θα υπερασπιστεί την ομαλότητα” σημειώνει στο kentrinews.gr, ανώτατη κυβερνητική πηγή. Στο ερώτημά μας εάν οι πρόωρες εκλογές είναι κοντά η απάντηση της ίδιας πηγής, ήταν αποκαλυπτική: “όλα είναι ανοιχτά”, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση “δεν εκβιάζεται και δεν φοβάται τίποτα”.
Επίσης, η εκτίμησή του είναι πως στο ενδεχόμενο να γίνουν γενικές εκλογές η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και με “καθαρή διαφορά”.
Το δεύτερο σενάριο που υπερασπίζονται κάποιοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού έχει να κάνει με τις επαναληπτικές εκλογές. Σύμφωνα με το σκεπτικό τους η χώρα αφενός δεν πρέπει να μπει σε εκλογική περιπέτεια και αφετέρου δεν είναι “καθόλου σίγουρο”, όπως λένε, ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, εφόσον γίνουν τώρα εθνικές εκλογές.
Τέλος, να σημειωθεί πως σ΄ αυτό που άπαντες στο Μαξίμου συμφωνούν, είναι ότι δεν θα επιτρέψουν, όπως τονίζουν σε όλους τους τόνους, στη νεοναζιστική οργάνωση του Μιχαλολιάκου να “παίξει με τη δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς”. Και προσθέτουν με νόημα: με τους εγκληματίες θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη και για την τύχη και την δύναμη των κομμάτων ο κυρίαρχος λαός, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο πρόωρων γενικών εκλογών.
 http://www.kentrinews.gr/?p=8238#sthash.l6V4M0hn.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση