GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρυσή Αυγή (στη Βουλή): "Οι μουσουλμάνοι βουλευτές είναι τουρκόσποροι"

Νέα ένταση στη Βουλή προκλήθηκε κατά την αναφορά για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκ...

Νέα ένταση στη Βουλή προκλήθηκε κατά την αναφορά για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος (14η Σεπτεμβρίου).
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπροσώπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, χαρακτήρισε "τουρκόφωνους πράκτορες" τους μουσουλμάνους βουλευτές που πήγαν στα εγκαίνια του μουσείου στο σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, ενώ έκανε λόγο και για "ανθέλληνες και τουρκοπροσκυνημένους μνημονιακούς".
Έντονα αντέδρασε ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος κάλεσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΧΑ να συναινέσει στη διαγραφή των συγκεκριμένων υβριστικών φράσεων.
"Φώναξτε τον φρούραρχο, δεν συναινώ" του απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και συνέχισε.
Ο κ. Παππάς μίλησε μεταξύ άλλων για "τουρκοφοβία, αν όχι τουρκολαγνεία, όλων των καθεστώτων από το 1922 μέχρι σήμερα" και για "τουρκόφιλη πολιτική" από τους πρώην πρωθυπουργούς Γ. Παπανδρέου, τον οποίο και αποκάλεσε "Τζέφρι", και Κ. Καραμανλή.
Ανέφερε ακόμη πως "για τη Χρυσή Αυγή η πρωτεύουσα της Ελλάδας ήταν και θα είναι η Κωνσταντινούπολη".
Όταν αντέδρασαν βουλευτές της ΝΔ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης φώναξε σε έναν από αυτούς "τράβα στην Ισταμπούλ, ρε".
Απαντώντας στον Χ. Μαρκογιαννάκη, ο Η. Παναγιώταρος ακούστηκε να φωνάζει: "Δεν είναι συνάδελφοι μας αυτοί οι τουρκόσποροι".
Τη Μικρασία τη χάσαμε από την πλειοδοσία κάποιων αφρόνων της εποχής που ζήταγαν από τον ελληνικό στρατό να μην περιοριστεί στα μικρασιατικά παράλια, αλλά να φτάσει μέχρι την Κόκκινη Μηλιά, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Για πρωτοφανή πράγματα έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης, απαντώντας στον Χρήστο Παππά.
"Δεν δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν, πόσο μάλλον από υμνητές του Χίτλερ που αιματοκύλησαν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η Χρυσή Αυγή μισεί τη δημοκρατία και απεχθάνεται το κοινοβούλιο", τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
"Σωστά όλες οι άλλες πτέρυγες δεν τους διευκολύνουμε να μετατρέπουν το κοινοβούλιο σε αρένα", όμως, "πιστεύω", είπε, "ότι δεν αρκεί να διαγραφούν από τα πρακτικά και χωρίς τη συναίνεσή τους αυτές τις ύβρεις".
"Προτείνω η διάσκεψη να εξετάσει το θέμα με όλα τα πρακτικά γιατί υπάρχουν δυνατότητες το προεδρείο να υπερασπίζεται την κοινοβουλευτική δημοκρατία και δικαιώματα όλων εδώ μέσα απέναντι σε τέτοιους είδους υβριστικές επιθέσεις", τόνισε.
"Στις όποιες παρεκτροπές εάν αρχίσει το προεδρείο να μοιράζει πειθαρχικές ποινές, το κλίμα μέσα στην αίθουσα θα οξυνθεί τόσο πολύ εκείνο που τώρα συζητήσαμε. Είναι άλλου χώρου και άλλης ώρας συζήτηση" υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης.

Χρυσή Αυγή: "Τουρκόφωνοι πράκτορες" οι... από CDemo83

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση