GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμπάνα σε ορθοπεδικό του Κιλκίς για φακελάκι

του Κώστα Καντούρη Φακελάκι ως… ένδειξη ευγνωμοσύνης ομολόγησε ότι πήρε ορθοπεδικός του Νοσοκομείου Κιλκίς από γιο ηλικιωμένης ασθ...


του Κώστα Καντούρη

Φακελάκι ως… ένδειξη ευγνωμοσύνης ομολόγησε ότι πήρε ορθοπεδικός του Νοσοκομείου Κιλκίς από γιο ηλικιωμένης ασθενούς που χειρούργησε, απολογούμενος χθες στο τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο επέβαλε στο γιατρό ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή για δωροδοκία, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.
“Θεώρησα ότι ήταν δώρο, δείγμα καλής θέλησης”, παραδέχτηκε στην απολογία του ο 50χρονος ορθοπεδικός, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τον περασμένο Φεβρουάριο, αφού παρέλαβε το ποσό των 400 ευρώ από 33χρονο μετά το χειρουργείο της μητέρας του. Ανέφερε ότι ήταν λάθος του και προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο πως ο ίδιος δεν ζήτησε ποτέ χρήματα, αλλά του τα… έδωσαν.
Όσα συνέβησαν στο γραφείο του γιατρού στην Ορθοπεδική κλινική περιέγραψε στην κατάθεσή του ο 33χρονος. Όπως είπε, μετά το χειρουργείο με δική του πρωτοβουλία έδωσε στο γιατρό ένα μπουκάλι ουίσκι, για να τον ευχαριστήσει. “Αυτός όμως μου είπε ότι πρέπει να του δώσω και 350 με 400 ευρώ. Εγώ στη συνέχεια ειδοποίησα τις εσωτερικές υποθέσεις της αστυνομίας”, ανέφερε ο μάρτυρας. “Όταν του έδωσα τα χρήματα στο γραφείο του, είπα αυτά είναι όσα συμφωνήσαμε, αυτός δεν αντέδρασε, τα πήρε και τα έβαλε στην τσέπη του”, συμπλήρωσε. Την κατάθεσή του επιβεβαίωσε και γυναίκα αστυνομικός των “αδιάφθορων” της ΕΛ.ΑΣ., η οποία είχε συνοδέψει τον 33χρονο παριστάνοντας την αρραβωνιαστικιά του. Ο 50χρονος γιατρός συνελήφθη με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 400 ευρώ και επιχείρησε να παρουσιάσει ως στημένη από τον καταγγέλλοντα την υπόθεση. “Αφού είχε τελειώσει η εγχείρηση, γιατί να τη στήσει;”, τον ρώτησε ο εισαγγελέας της έδρας, αντεισαγγελέας εφετών Ευάγγελος Μπακέλας, χωρίς να λάβει απάντηση από τον κατηγορούμενο. Ο εισαγγελέας πάντως στην πρότασή του ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και είπε πως είναι πεπεισμένος ότι “έχει σταθερή ροπή και λαμβάνει δώρα”.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του επίορκου γιατρού ήταν ο ίδιος ο διευθυντής της Ορθοπεδικής κλινικής του Κιλκίς. Στην κατάθεσή του δήλωσε ότι εξεπλάγη για όσα πληροφορήθηκε και αναφέρθηκε στην επιστημονική αρτιότητα του συναδέλφου του. Μάλιστα επιβεβαίωσε ότι ο κατηγορούμενος ομολόγησε και στον ίδιο πως πήρε τα χρήματα εκλαμβάνοντας την κίνηση ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.
Η παραδοχή αυτή του μάρτυρα γιατρού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εισαγγελέα της έδρας. “Σας έχει ομολογήσει αυτό και είστε μάρτυρας υπεράσπισης, αντί να είστε μάρτυρας κατηγορίας;”, ρώτησε έντονα ο κ. Μπακέλας, εκφράζοντας τις αμφιβολίες του ακόμη και για τον τρόπο με τον οποίο θα ελεγχθεί πειθαρχικά ο συγκεκριμένος γιατρός. “Πώς θα τον ελέγξετε πειθαρχικά;”, ρώτησε, για να λάβει την απάντηση του διευθυντή της κλινικής ότι είχε υποχρέωση να υπερασπιστεί την κλινική του, επειδή “δεν έχει χέρια”, και πως παρέπεμψε την υπόθεση στη διοίκηση του νοσοκομείου. Μάλιστα ο ίδιος διευθυντής κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του γιατρού και πρωτόδικα στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Κιλκίς, από το οποίο καταδικάστηκε με την ίδια ποινή. makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση