GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Έπεσε η αυλαία για τις “Νύχτες Πολιτισμού” του Δήμου Αχαρνών»

Έπεσε η αυλαία για τις “Νύχτες Πολιτισμού” του Δήμου Αχαρνών τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, ανανεώνοντας το ραντεβού με το μεγάλο θεατρ...


Έπεσε η αυλαία για τις “Νύχτες Πολιτισμού” του Δήμου Αχαρνών τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, ανανεώνοντας το ραντεβού με το μεγάλο θεατρόφιλο κοινό των Αχαρνών για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη...

Μέσα από αριθμούς καταγράφθηκε η μεγάλη γιορτή του Πολιτισμού..


21 Θεατρικές και μουσικές Παραστάσεις
220 ηθοποιοί και τραγουδιστές
18.000 κόσμος πέρασε τις πύλες του θεάτρου

Το δημοτικό αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” φιλοξένησε τις μεγαλύτερες παραγωγές του καλοκαιριού, με τους:

Γιώργο Μαργαρίτη, Μπάμπη Στόκα, Άννα Βαγενά, Μαίρη Λίντα, Γιώργο Κριμιζάκη, Κώστα Κόκλα, Κώστα Ευριπιώτη, Γιάννη Τσιμιτσέλη,Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Αργύρη Αγγέλου, Βανέσα Αδαμοπούλου, Χάρρυ Κλυνν, Γιώργο Κιμούλη, Τάσο Νούσια, Γιάννη Ζουγανέλη, Τζόυς Ευείδη, Γεράσιμο Σκιαδαράση, Νίκο Ζωιδάκη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Γιώργο Αρμένη, Αριέττα Μουτούση, Σπύρο Πούλη, Κώστα Αποστολάκη, Σπύρο Σπαντίδα, Δήμητρα Στογιάννη, Κάρμεν Ρουγγέρη, Γιώργο Παρτσαλάκη, Τάκη Παπαματθαίου, Θανάση Βισκαδουράκη, Γιώργο Κωνσταντίνου, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Φάνη Μουρατίδη, Στέλιο Μάινα, Δήμητρα Ματσούκα, Ελένη Καστάνη, Στάθη Ψάλτη, Φίλιππο Πλιάτσικα, Νένα Μεντή, κι άλλοι πολλοί.

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού, η φιλοξενία των συντελεστών και η ζεστασιά που εκπέμπει το θεατράκι, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους καλλιτέχνες.

Μέσα στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμπεριλήφθηκαν το Θεατρικό Εργαστήρι της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών (ΔΗ.Κ.Ε.Α.), που παρουσίασε την θεατρική παράσταση του Δημήτρη Ψαθά “Φωνάζει ο Κλέφτης” σε σκηνοθεσία Χαράς Τσιγιάννη και η Λαϊκή Ορχήστρα της ΔΗ.Κ.Ε.Α. που παρουσίασε το μουσικό αφιέρωμα στους αείμνηστους Γιώργο Ζαμπέτα και Άκη Πάνου σε διεύθυνση Αντώνη Αμπαρτζάκη.

Η ανταπόκριση του κοινού έδειξε πως και τα δύο τμήματα της ΔΗ.Κ.Ε.Α. δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις υπόλοιπες παραγωγές.

Για την επιτυχία, όμως, της διοργάνωσης των “Νύχτες Πολιτισμού” συντέλεσαν κι εργάστηκαν υπάλληλοι της ΔΗ.Κ.Ε.Α αλλά και από όλες τις δομές του Δήμου Αχαρνών.

Σημαντική ήταν και η στήριξη των Αντιδημάρχων Κωνσταντίνο Σαββίδη, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Ανακύκλωσης και Νικόλαο Ξαγοράρη, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος & Πρασίνου, που μαζί με τις διευθύνσεις τους φρόντισαν την εικόνα του θεάτρου και του περιβάλλοντα χώρου να είναι σε καθημερινή βάση άριστη.

Με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Κυριακής Σαββίδη και με τη φράση: “Ένα ευρώ, χαρίζει Χαμόγελα”, στήθηκε στην είσοδο του θεάτρου ο κουμπαράς του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπου το κοινό συνείσφερε, έμπρακτα, στην στήριξη και βοήθεια άπορων οικογενειών του Δήμου Αχαρνών.

Ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, Πρόεδρος της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών (ΔΗ.Φ.Α.) σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, πρόσφερε στα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου, τη δυνατότητα της μετάβασης και της παρακολούθησης δωρεάν παραστάσεων, θέλοντας με αυτό τον τρόπο η Τρίτη Ηλικία να διασκεδάσει.

Η παραχώρηση του δημοτικού αμφιθεάτρου από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Μιχάλη Βρεττό καθώς και η διάθεση εξειδικευμένου προσωπικού, συντέλεσαν στην άρτια και σωστή διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Στις “Νύχτες Πολιτισμού” του Δήμου Αχαρνών ο εθελοντισμός έπαιξε σημαντικό ρόλο, τα μέλη της θεατρικής ομάδας της ΔΗ.Κ.Ε.Α. πρόσφεραν καθημερινά πολύτιμη βοήθεια στην διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Συγκινητική ήταν η παρουσία των δημοτικών αστυνόμων, οι οποίοι παραβλέποντας το γεγονός της διαθεσιμότητάς τους στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα που έληξαν κι οι εκδηλώσεις, δήλωναν παρόντες σε κάθε παράσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιτεύχθηκε ο πρωταρχικός στόχος του Προέδρου της ΔΗ.ΚΕ.Α. Σταύρου Κοπαλά για το μηδαμινό κόστος των εκδηλώσεων, αφού η έκδοση του προωθητικού υλικού (φυλλάδια, αφίσες, κλπ) καλύφθηκε κατά ένα μεγάλο μέρος από χορηγίες επιχειρηματιών του Δήμου Αχαρνών.

“Προσπαθήσαμε και καταφέραμε να προσφέρουμε τις καλύτερες νύχτες πολιτισμού, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά οι Δημότες. Μετά την καθολική αποδοχή από το κοινό της πόλης μας, και όχι μόνο, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε και με άλλα πολιτιστικά άλματα..”

Δήμαρχος Αχαρνών
Σωτήριος Κ. Ντούρος


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση