• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

  Ντροπή! Το ΤΑΙΠΕΔ "σφράγισε" το θέατρο "Εμπρός"...

  Το πρωί της Δευτέρας αστυνομικοί με την εντολή εισαγγελέα σφράγισαν το θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή).
  Οι πόρτες πλέον είναι σιδηρόφρακτες και το κτίριο περιέρχεται στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση. Το κτίριο τελούσε υπό λειτουργική κατάληψη. Στο χώρο φιλοξενούνταν πλήθος παραστάσεων, εκδηλώσεις και συζητήσεις.
  Σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπεύθυνων του θεάτρου, όπως δημοσιεύτηκε στο facebook:
  "Σήμερα 16 Σεπτεμβρίου, στις 10πμ, υπάλληλοι του ΤΑΙΠΕΔ με συνοδεία αστυνομικών, σφράγισαν το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός.
  Στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ δεν αναφέρεται το Θέατρο σαν χώρος προς εκποίηση.
  Γιατί το ΤΑΙΠΕΔ διαλέγει αυτήν τη στιγμή να σφραγίσει τον μοναδικό ελεύθερο πολιτιστικό χώρο που υπάρχει σ΄αυτήν την "δύσκολη" περιοχή του κέντρου;
  Έκτακτη συνέλευση αύριο Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, Ψυρρή".
  Όπως αναφέρει η "Ελευθεροτυπία", το κτίριο του "Εμπρός" οικοδομήθηκε τη δεκαετία του 1930 και κηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο το 1989. Λειτούργησε αρχικά ως τυπογραφείο της ομώνυμης εφημερίδας και από το 1988 μέχρι το 2007 ως στέγη του Θεατρικού Οργανισμού "Μορφές" και στη συνέχεια της Εταιρείας Θεάτρου "Εμπρός".
  Παρέμεινε κλειστό για περίπου πέντε χρόνια και επαναλειτούργησε ως κατάληψη τον Νοέμβρη του 2011 με πρωτοβουλία της ομάδας καλλιτεχνών "Κίνηση Μαβίλη" και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή καθώς και άλλων καλλιτεχνών και θεωρητικών από τον χώρο των παραστατικών τεχνών, της μουσικής και των εικαστικών.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ντροπή! Το ΤΑΙΠΕΔ "σφράγισε" το θέατρο "Εμπρός"... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr