GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έγκριση δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή Τεμένους στον Βοτανικό»

Σύμφωνα με την ΕΥΔΕΚ/οικ/695 Υπουργική Απόφαση το έργο με τίτλο «Κατασκευή Τεμένους στην περιοχή Βοτανικού» με προϋπολογισμό 946.000...


Σύμφωνα με την ΕΥΔΕΚ/οικ/695 Υπουργική Απόφαση το έργο με τίτλο «Κατασκευή Τεμένους στην περιοχή Βοτανικού» με προϋπολογισμό 946.000,00 € θα δημοπρατηθεί με κατά παρέκκλιση συμμετοχή στη διαδικασία...
επιλογής Αναδόχου εργοληπτικών επιχειρήσεων, με πτυχίο έβδομης τάξης, αφού:

Το προς δημοπράτηση έργο αφορά εργασίες μετασκευής παλαιού κτιρίου, το οποίο παρουσιάζει ιδιαιτερότητες

Α. Ως προς τον τρόπο μετασκευής του, που είναι σύμμικτη κατασκευή,

Β. Ως προς τη χρήση του, που είναι λατρευτικός χώρος.

2. Η διάρκεια ολοκλήρωσης της κατασκευής, μετά την έναρξη των εργασιών, είναι πολύ περιορισμένη, λόγω της φύσης του έργου.

3. Για τις επεμβάσεις αυτές απαιτούνται, εξειδικευμένο προσωπικό και σύγχρονα μηχανήματα.

4. Το έργο δημοπρατήθηκε αρχικά στις 09-07-2013 και στη συνέχεια επαναληπτικά στις 18-07-2013 και 26-07-2013. Οι διαγωνισμοί αυτοί στους οποίους είχαν κληθεί να συμμετέχουν εργοληπτικές επιχειρήσεις από 4ης τάξη και άνω για έργα κατηγορίας Οικοδομικών και Α2 τάξης, πρώτης (1ης) και δεύτερης (2ης) για έργα Η/Μ απέβησαν άγονοι.

5. Η Υπηρεσία θεωρεί ότι εφόσον κληθούν να συμμετέχουν εργοληπτικές επιχειρήσεις έβδομης τάξης για το σύνολο του έργου, που παρουσιάζει ιδιαιτερότητες, θα είναι σε θέση να το ολοκληρώσουν στο συντομότερο χρόνο.

6. Η Ελληνική Πολιτεία ενδιαφέρεται για την άμεση υλοποίηση του έργου όπως προκύπτει και από την αιτιολογική έκθεση (ΓΕΝΙΚΑ) του σχεδίου νόμου "Ίδρυση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ) με την επωνυμία "Διαχειριστική Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους".

7. Το άρθρο 12 του Ν.3512/2006 (ΦΕΚ Α/264) προβλέπει την ανέγερση Ισλαμικού Τεμένους στη περιοχή του Δήμου Αθηναίων για την ικανοποίηση των λατρευτικών αναγκών της μουσουλμανικής κοινότητας.

ergolhpths.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση