GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Όριο" στις υποθέσεις των βουλευτών-δικηγόρων

Τέλος οι υποθέσεις με παιδόφιλους, βιαστές και εμπόρους ναρκωτικών Δικηγόροι που έχουν εκλεγεί Βουλευτές ή Ευρωβουλευτές κατά τη διάρκε...

Τέλος οι υποθέσεις με παιδόφιλους, βιαστές και εμπόρους ναρκωτικών

Δικηγόροι που έχουν εκλεγεί Βουλευτές ή Ευρωβουλευτές κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνουν άμεσα οι ίδιοι ή έμμεσα με συνεργάτη τους και να παρίστανται είτε στην προδικασία είτε στην κύρια διαδικασία ανάλογες υποθέσεις, σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Δικηγόρων που επεξεργάζεται η επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής.

Μερική αναστολή της δικηγορικής ιδιότητας σε εκείνους τους βουλευτές που την κατέχουν φέρνει ο νέος Κώδικας Δικηγόρων που επεξεργάζεται η επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής καθώς – μεταξύ άλλων – τους απαγορεύει να υπερασπίζονται εμπόρους ναρκωτικών.

Η παράγραφος 2 του άρθρου 32 αναφέρει:

«Δικηγόροι που έχουν εκλεγεί Βουλευτές ή Ευρωβουλευτές κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνουν άμεσα οι ίδιοι ή έμμεσα με συνεργάτη τους και να παρίστανται είτε στην προδικασία είτε στην κύρια διαδικασία υποθέσεις α) ναρκωτικών, β) αδικημάτων κατά της γενετήσιας ζωής και γ) οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος που η φύση ή ο τρόπος εκτέλεσής του προκαλούν τις δικαιολογημένες ή εύλογες ευαισθησίες της κοινής γνώμης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση