GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανταπόκριση των πολιτών του Αμαρουσίου στο κάλεσμα συλλογής φαρμάκων

Τεράστια ήταν η ανταπόκριση των πολιτών του Αμαρουσίου, κατά τη συλλογή φαρμάκων που συνδιοργάνωσαν το...


Τεράστια ήταν η ανταπόκριση των πολιτών του Αμαρουσίου, κατά τη συλλογή φαρμάκων που συνδιοργάνωσαν το...

Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού οργανισμού Αποστολή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τον ΣΚΑΙ και το Δήμο Αμαρουσίου, στα πλαίσια της δράσης Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία.
Από νωρίς το πρωί ως αργά το μεσημέρι, ιερωμένοι, ηλικιωμένοι, μητέρες με βρέφη, πολίτες κάθε ηλικίας , ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλληλεγγύης του ΣΚΑΙ και του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κάνοντας πράξη το Όλοι μαζί μπορούμε και στην υγεία.
Συγκινημένος από την ανταπόκριση των Μαρουσιωτών στην πλατεία ΗΣΑΠ, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης τόνισε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε από βάθους καρδίας όλους τους πολίτες του Αμαρουσίου που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του Δήμου Αμαρουσίου, για να προσφέρουν τα φάρμακα που τους περίσσευαν ή που αγόρασαν. Έστω και μία ζωή να σωθεί από την πρωτοβουλία αυτή, έστω και ένας συμπολίτης μας να μην πεθάνει από την πρωτοβουλία αυτή, φτάνει για να ξέρουμε ότι έχουμε εκπληρώσει το σκοπό μας: τη Διαφύλαξη της δημόσιας υγείας Ως τώρα έχουν βρει γιατρό και φάρμακα χιλιάδες ασθενείς. Μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, το Παράρτημα που έχουμε στο Δήμο Αμαρουσίου και τα άλλα 7 παραρτήματα της Αττικής συνεχίζουμε σε όλη την Ελλάδα με στόχο τον Άνθρωπο, και κυρίως τον ‘Άρρωστο άνθρωπο.»
Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωστής Δήμτσας δήλωσε: «Όλοι μαζί, ενώνουμε τα χέρια σε μια Αγκαλιά Αγάπης, παρηγοριάς και ελπίδας χτίζουμε κάθε μέρα για όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κατηγοριοποιήσεις, ανακούφισης για όποιον μας έχει ανάγκη. Αυτό είναι το μήνυμα της ορθοδοξίας, αυτή είναι η εντολή του Αρχιεπισκόπου κκ Ιερωνύμου, αυτό είναι το έργο της “Αποστολής” μας.»
Από τη δράση συγκεντρώθηκαν 15 μεγάλοι σάκοι με φάρμακα που παρελήφθησαν από τη φαρμακοποιοί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και μετεφέρθησαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113. Εκεί θα εξακολουθήσει από μία εκπαιδευμένη ομάδα εθελοντών η διαλογή και κατηγοριοποίησή τους.
Τη μεταφορά των φαρμάκων ανέλαβε η Εταιρεία Ισμαήλος Α.Ε., την οποία και ευχαριστούμε θερμά.
Τα φάρμακα προορίζονται για τους φτωχούς ανασφάλιστους πολίτες που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και άλλα προβλήματα υγεία και χορηγούνται στους ασθενείς, με επίδειξη ιατρικής συνταγής ισχύος έως 3μηνου. Αν οι ανασφάλιστοι ασθενείς, δεν έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό, καλό είναι να κλείνουν ραντεβού και για δωρεάν ιατρική εξέταση στο 210 3847374 και στη συνέχεια να προσέρχονται για φάρμακα κατόπιν συμβουλής γιατρού.
Το Ιατρειο Κοινωνικής Αποστολης αριθμεί ήδη 27.000 επισκέψεις για ιατρικη εξέταση η για να πάρουν φάρμακα.
Καθημερινά 200-300 άτομα προσέρχονται για να πάρουν τα φάρμακα τους απο το Κοινωνικο μας Φαρμακείο.
Κάποιες μέρες καταγράψαμε και 400 άτομα που προσήλθαν για φάρμακα. Οι χρονιοι ασθενείς λαμβάνουν απο 5 εώς 10 σκευάσματα καθε φορά που έρχονται για τη μηνιαία αγωγή τους ενώ οι υπόλοιποι εκτελούν τη συνταγή σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες του θεράποντες γιατρού, είτε αυτός είναι του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολης είτε εξωτερικός
Απο τη δράση συλλογής φαρμάκων που κάνουμε με τον ΣΚΑΙ έδω και 16 μήνες, έχουμε συλλέξει 510.000 ωφέλιμα φάρμακα, τα οποία δίδονται στους ασθενείς του Ιατρείου, των παραρτηματων του Ιατρείου και στα συνεργαζόμενα κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεια σε όλη την Ελλάδα. Ηδη 280.000 φάρμακα έχουν αποσταλεί σε απομακρυσμένες περιοχές όλης της Ελλάδας, ενώ κάθε μήνα διοχετεύουμε φάρμακα σε 22 περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, σε Ιδρύματα, μητροπόλεις και κοινωνικά φαρμακεία δήμων όλης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση