GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρίτη νύχτα συγκρούσεων στην Τουρκία

Συνεχίστηκαν για μια ακόμη νύχτα οι συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, όπου χιλιάδες βγήκαν στους ...

Συνεχίστηκαν για μια ακόμη νύχτα οι συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, όπου χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για... τον θάνατο διαδηλωτή τη Δευτέρα στην πόλη Αντάκια (Αντιόχεια).

Στην Κωνσταντινούπολη, επίκεντρο των συγκεντρώσεων ήταν η πλατεία του Καντίκιοϊ, στην ασιατική πλευρά της πόλης, όπου περίπου χίλιοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να τους διαλύσουν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk.

Η αστυνομία προχώρησε σε 20 συλλήψεις, ενώ πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Στη Σμύρνη, περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία αψηφώντας τις δυνάμεις ασφαλείας που έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης στην Αγκυρα, τη Μερσίνα και την Αντάκια, όπου σκοτώθηκε τη Δευτέρα ο νεαρός Αχμέτ Ατακάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη μνήμη των θυμάτων της καταστολής των διαδηλώσεων του περασμένου Ιουνίου στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση