GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήλωση για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρ...


Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ πρυτάνεων και Υπουργού Παιδείας για το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:
«Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βάλθηκε, μετά τις ευφάνταστες μεταρρυθμίσεις για το νέο λύκειο να διαλύσει και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας, αντί να υποδέχονται τους παλαιούς και νέους φοιτητές παραμένουν κλειστά εξαιτίας της επίθεσης που δέχονται ως προς τη λειτουργία τους από τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων τους.
Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, όπως αυτό των Ιωαννίνων, που εξυπηρετεί 30.000 φοιτητές και θεραπεύει πληθώρα επιστημονικών κλάδων οδηγείται σε λουκέτο από την αδιαλλαξία της συγκυβέρνησης και την εμμονή της να εκτελέσει κατά γράμμα τις προσταγές που επιβάλλει η Τρόικα και οι μνημονιακές της δεσμεύσεις.
Η υποχρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η συρρίκνωση του διοικητικού έργου, που το μέτρο της διαθεσιμότητας προκαλεί, θα επιφέρει και αντίστοιχη υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, μείωση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας του εν λόγω Ιδρύματος και σε τελική ανάλυση μετριασμό και της τοπικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση