GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανάστατοι αγρότες του Τυχερού ...προχωρούν σε συνέλευση. Επιστολή στους βουλευτές του Έβρου

Ανάστατοι είναι οι αγρότες της διανομής του 1991, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν άμεσα το ποσό των 270 ευρώ ανά στρέμμα για να αποκτή...

Ανάστατοι είναι οι αγρότες της διανομής του 1991, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν άμεσα το ποσό των 270 ευρώ ανά στρέμμα για να αποκτήσουν τίτλο κυριότητας.

Δυστυχώς για αυτούς η οφειλή αυτή έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη με όλες τις συνέπειες που συνεπάγονται , επειδή θεωρούν ότι σε αυτή την υποχρέωση αδυνατούν να ανταποκριθούν , προχωρούν σε συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στη συνέλευση που θα γίνει αύριο στο Πολύκεντρο Τυχερού στις 12 μ.μ έχουν κληθεί οι βουλευτές του νομού , οι οποίοι ενημέρωσαν ότι θα παραστούν.

Παρακάτω η επιστολή με τις προτάσεις των αγροτών που στάλθηκε στους βουλευτές

Ομάδα Αγροτών Τυχερού

Προς: κ.κ Βουλευτές Έβρου
Γεροντόπουλο Κυριάκο
Δερμεντζόπουλο Αλέξανδρο
Ντόλιο
Ουζουνίδη Μαρίνο

Θέμα: Πληρωμή απόκτησης τίτλου

Κύριοι εκπρόσωποι των πολιτών του Έβρου στο Κοινοβούλιο, σας γνωρίζουμε ότι είμαστε αγρότες μικροκτηματίες στην συντριπτική πλειοψηφία, που μας παραχωρήθηκαν από την πολιτεία 20 και 10 στρέμματα γης ανάλογα με την κατάσταση του καθενός με σκοπό να μείνουμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας στον τόπο που γεννηθήκαμε .

Συμμετείχαμε στην οριστική διανομή που έγινε από την διεύθυνση Γεωργίας το 1991 και αποκτήσαμε τότε τα χωράφια που καλλιεργούμε μέχρι σήμερα προσπαθώντας να ζήσουμε τις οικογένειες μας .

Κύριοι βουλευτές όπως γνωρίζεται η τιμή για την απόκτηση τίτλου ιδιοκτησίας είναι κατά στρέμμα 270 ευρώ , ένα σημαντικό ποσόν για τις δυνατότητες μας, επίσης η οφειλή αυτή έχει βεβαιωθεί στην εφορία με τις γνωστές συνέπειες και η δυνατότητα ρύθμισης είναι περιορισμένη (12 δόσεις)

Όπως είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς , μικροκτηματίες αγρότες είναι δύσκολο να είναι συνεπείς σε αυτή την υποχρέωση , για αυτό ζητάμε:

1) Η οφειλή αυτή να χαρακτηριστεί ειδική στη Δ.Ο.Υ και να μη έχει τις συνέπειες που προκύπτουν από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ( ποινικές διώξεις , προσαυξήσεις κ.λ.π )

2) Να γίνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με 8 ετήσιες δόσεις γιατί όπως γνωρίζεται οι αγρότες πληρώνονται για την σοδειά τους μία φορά τον χρόνο, ο Δεκέμβριος είναι ο κατάλληλος μήνας

3) Να δοθεί η δυνατότητα σε όσους θέλουν να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους να μην έχουν καμιά υποχρέωση έναντι του δημοσίου.

Φυσικά θα πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την υποχρέωση , σας καλούμε στην ανοιχτή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο πολύκεντρο Τυχερού το Σάββατο 14/9 και ώρα 12 μ.μ

Τυχερό 6/913

Τα μέλη της προσωρινής επιτροπής

Βίζος Σταμάτης
Δανάκης Παρασκευάς
Λαμπάκης Φίλιππος
Λίτσκας Δήμος
Κουρτίδης Αθανάσιος
Παπαδάκης Σοφοκλή

alexandroupolisnews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση