GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επί τάπητος (πάλι) αποδείξεις - φοροαπαλλαγές

Τα κίνητρα συλλογής αποδείξεων και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής απασχόλησαν δίωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, προχθές, στο Υπουρ...

Τα κίνητρα συλλογής αποδείξεων και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής απασχόλησαν δίωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, προχθές, στο Υπουργείο Οικονομικών.
Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης και ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Στυλιανός Στασινόπουλος.

Στη συνάντηση εξετάσθηκε σε βάθος η θέσπιση κινήτρων για τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών κατά τις συναλλαγές των καταναλωτών.

Στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι να τριπλασιασθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος στην Ελλάδα, κάτι που σύμφωνα με έρευνες θα μπορούσε να μειώσει κατά 20% την φοροκλοπή στον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αλλά ακόμη δεν έχει λάβει την έγκριση της τρόικας, οι φορολογούμενοι που θα συναλλάσσονται με την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών θα απολαύουν -από το 2015- έκπτωση από τον φόρο εισοδήματος ύψους 2%-3% επί της αξίας των αγορών τους.

Μια ακόμη πρόταση που εξετάζει το υπουργείο είναι, τον Δεκέμβριο κάθε έτους, να ανακοινώνονται ποιες αποδείξεις θα αναγνωρίζονται ή όχι από την εφορία. Σε αυτήν τη μορφή το μέτρο θα προσφέρει έκπτωση φόρου μεγαλύτερη από το αντίστοιχο ποσοστό ΦΠΑ, προκειμένου να έχει πραγματικό όφελος ο καταναλωτής να ζητήσει αποδείξεις.

Ειδικότερα, τα ποσά των αποδείξεων από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους θα διπλασιάζονται και θα αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα των καταναλωτών. dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση