GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλεόνασμα διώξεων...

Η Δράση θεωρεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα, όποτε κι αν επιτευχθεί με τρόπο βιώσιμο και αξιόπιστο, θα είναι αναμφίβολα θετική εξέλιξη. Υπ...

Η Δράση θεωρεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα, όποτε κι αν επιτευχθεί με τρόπο βιώσιμο και αξιόπιστο, θα είναι αναμφίβολα θετική εξέλιξη.

Υπάρχει όμως κι ένα άλλο πλεόνασμα, εκείνο των υπερβολικών απαιτήσεων εναντίον ευρύτατων τμημάτων της κοινωνίας, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Υποχρεώσεις που συνεχώς γίνονται επαχθέστερες με καθημερινούς σχεδόν νέους νόμους και νέους φόρους, προκειμένου να συντηρηθεί το σπάταλο και αναποτελεσματικό κομματικό κράτος.

Η ίδια η κυβέρνηση προϋπολογίζει ότι 20% των υπόχρεων στον νέο φόρο ακινήτων δεν θα δυνηθεί να πληρώσει (η τρόικα υπολογίζει 30%), στέλνοντας 1.000.000 υποθέσεις (και πολίτες) στη διαδικασία των ληξιπροθέσμων και στις νομικές τους συνέπειες. Την ίδια στιγμή, 50.000 επιχειρήσεις, επομένως πολλαπλάσια φυσικά πρόσωπα, αντιμετωπίζουν εξοντωτικές ποινές και δικαστικούς διασυρμούς για χρέη προς το δημόσιο, χρέη που αδυνατούν να πληρώσουν. Ενώ περίπου 300.000 ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν σταματήσει να πληρώνουν τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ απειλούνται και αυτοί με δικαστικές διώξεις.

Το πλεόνασμα δρακόντειων νόμων κατά της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, μεγάλο μέρος των οποίων δημιουργείται από τις συνεχείς αυξήσεις των απαιτήσεων και όχι από δόλο, έχει οδηγήσει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας σε αδιέξοδο.

Πέραν αυτού, η πλημμυρίδα υποθέσεων, ενδεχομένως 2.000.000 υποθέσεις από τις παραπάνω κατηγορίες και μόνον, δημιουργεί ένα μεγάλο κόστος νομικών ενεργειών για το δημόσιο και παραλύει ακόμα περισσότερο το δικαστικό σύστημα, εντείνοντας το περιβάλλον ουσιαστικής αρνησιδικίας.

Ο Tομεάρχης οικονομίας της Δράσης Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ως συνήθως το πολιτικό σύστημα μετράει μόνο ό,τι το συμφέρει. Το πλεόνασμα αυτό των ανερμάτιστων διώξεων οδηγεί στην πραγματικότητα στην αδικία. Σταματήστε τον πόλεμο κατά της κοινωνίας, τώρα.

Πάνος Μιχαλόπουλος
Εκπρόσωπος τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6972229407 & 2107472530
Email press@drassi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση