GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σφοδρή επίθεση της Χ.Α. στην κυβέρνηση μετά την έφοδο της αστυνομίας στα γραφεία της

Διαστάσεις πολιτικής σύρραξης φαίνεται να παίρνει το περιστατικό βίας που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Πέραμα με την επίθεση Χρυσα...


Διαστάσεις πολιτικής σύρραξης φαίνεται να παίρνει το περιστατικό βίας που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Πέραμα με την επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ.
Μετά την έφοδο της αστυνομίας – παρουσία εισαγγελέα – στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης στο Πέραμα, η ΧΑ απειλεί με μηνύσεις, ενώ ένας απίστευτος πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεκινήσει αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό.
 Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει παράνομη την έρευνα της αστυνομίας στα γραφεία της και μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δυνάμεις καταστολής, διμοιρίες ΜΑΤ και η κρατική ασφάλεια, παρουσία εισαγγελέα, εισέβαλε παράνομα στα γραφεία της Τ.Ο. Περάματος».
 Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι κανείς υπεύθυνος ή βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν ενημερώθηκε ότι πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο και πως η αστυνομία δεν βρήκε κάτι επιλήψιμο. Επίσης τονίζεται οτι βουλευτές του κόμματος καταθέτουν ήδη μηνύσεις «κατά των παρανομήσαντων υπαλλήλων του κομματικού κράτους του μνημονίου, που αθέτησαν τον όρκο τους προς την Πατρίδα, για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικά συμφέροντα».
 Έξι ύποπτοι για την επίθεση στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ
Μέχρι στιγμής στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ έχουν μπεί συνολικά έξι άτομα. Πρόκειται για έξι άτομα αναγνωρίστηκαν από τα θύματα της επίθεσης, ενώ ο ένας από αυτούς -συνοδός μεγαλοεργολάβου- αναγνωρίστηκε από αποτυπώματα, καθώς ήταν σεσημασμένος καθώς στο παρέλθον έχει σχηματιστεί εις βάρος του δικογραφία, για επίθεση ομάδας Χρυσαυγιτών σε ένα σπίτι που έμεναν Αιγύπτιοι. Τα θύματα της επίθεσης υπέβαλλαν μηνύσεις εναντίον συγκεκριμένων προσώπων τους οποίους και κατονομάζουν ως δράστες της επίθεσης. Οι αστυνομικοί αρχικά έκαναν κατ” οίκον έρευνα στα σπίτια τριών ατόμων, αλλά και στις τρεις περιπτώσεις δεν βρήκαν κανέναν και οι οικείοι τους δήλωσαν ότι έχουν να τους δουν από το βράδυ της Πέμπτης.
Κασιδιάρης: «Αρχιτραμπούκος αυτός που το παίζει θύμα»
Την ίδια ώρα η Χρυσή Αυγή μιλάει για «άθλιες συκοφαντίες» σε βάρος της. Ο Ηλίας Κασιδιάρης μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε: «Αυτός που παρουσιάζεται ως θύμα, είναι αρχιτραμπούκος που ξυλοκοπεί πολίτες και όλα τα ΜΜΕ τον παρουσίασαν ως θύμα, ενώ δεν είναι» φωτογραφίζοντας τον πρόεδρο του συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρη Πουλικόγιαννη έναν εκ των τραυματιών της επίθεσης.
 Guardian:Η Χρυσή Αυγή καλλιεργεί κλίμα εμφυλίου στην Ελλάδα
 Το επεισόδιο του Περάματος έχει ήδη κάνει το γύρο του κόσμου σε αρκετά ξένα ΜΜΕ ενώ σε εκτενές ρεπορτάζ η η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στην επίθεση εναντίων μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα την οποία χαρακτηρίζει δολοφονική. O Guardian χαρακτηρίζει την επίθεση ως την πιο βίαιη από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Όπως σημειώνει “με το Κομμουνιστικό Κόμμα να ετοιμάζεται για το φεστιβάλ νεολαίας στις επόμενες ημέρες , η επίθεση τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έρχεται εν μέσω αυξανόμενων φόβων ότι η ακροδεξιά προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα κλίμα εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα. Άλλωστε, προβεβλημένα μέλη της Χρυσής Αυγής, έχουν προβλέψει πως η χτυπημένη από την κρίση χώρα οδηγείται σε εμφύλιο πόλεμο”.
Οι αντιδράσεις των κομμάτων
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων που καταδίκασαν την επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ.
Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά: “Στις σύγχρονες Θερμοπύλες πολεμούμε όλοι μαζί αυτούς που είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας. Δυστυχώς στους 300 βουλευτές που έχουν χρέος να υπερασπίζονται τη Δημοκρατία δεν υπάρχει μόνο ένας Εφιάλτης. Τα κόμματα του συνταγματικού τόξου πρέπει να απαντήσουν με μια φωνή χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.
Η πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ για κοινή θεσμική-πολιτική δράση απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής παραμένει ακόμη χωρίς απάντηση.”
 Αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης και της ΝΔ στο θέμα της επίθεσης, που δέχθηκαν μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωσή του επιτίθεται κατά της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι «η χτεσινή δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΚΚΕ είναι ακόμα ένα δείγμα της ανεξέλεγκτης δράσης της ναζιστικής συμμορίας, που βάζει στο στόχαστρό της πρώτα από όλα τη δημοκρατία και τα δικαιώματα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Η κατά τα άλλα λαλίστατη ΝΔ και ο εξίσου λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος, που κάνουν μαθήματα κατά της βίας, δεν βρήκαν ακόμα τον χρόνο να καταδικάσουν την επίθεση. Απ” ό,τι φαίνεται, η ΝΔ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν καταδικάζουν τη βία “από όπου κι αν προέρχεται”».
 Η δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής ενάντια στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα προκαλεί το δημοκρατικό κόσμο και την κοινή γνώμη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και συνεχίζει: “Οι Χρυσαυγίτες ενεργούν ως παρακράτος. Η δικαιοσύνη οφείλει να ερευνήσει σε βάθος αυτήν την υπόθεση και να οδηγήσει στην εξάρθρωση των παρακρατικών μηχανισμών”. Διαβάστε αναλυτικά όλο το χρονικό της επίθεσης και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση