GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Άραβες «χτυπούν» την ελληνική ενέργεια

Ποιοι τομείς συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των πετροδολαρίων. Συνεχίζονται τα διερευνητικά ταξίδια και οι συναντήσεις των Αράβων με στελέ...

Ποιοι τομείς συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των πετροδολαρίων. Συνεχίζονται τα διερευνητικά ταξίδια και οι συναντήσεις των Αράβων με στελέχη της Κυβέρνησης έχοντας επικεντρώσει...
το ενδιαφέρον τους στην ενέργεια, το φυσικό αέριο, την Αγορά ακινήτων και τις επενδύσεις στον κλάδο του τουρισμού.

Την ίδια ώρα πέρα των ιδιωτικών επενδύσεων τα Ηνωμένα αραβικά Εμιράτα δεν κρύβουν το έντονο ενδιαφέρον τους για τις ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ), αλλά και για το Αναπτυξιακό Ταμείο.

Μάλιστα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, είχε χθες το απόγευμα συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ με τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Dr Sultan Al Jaber, ο οποίος ηγείτο υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας της χώρας του, αποτελούμενης από τον βοηθό υπουργό Οικονομικών κ. Khaled Ghanim Al Ghaith, τον Πρέσβη των ΗΑΕ στην Αθήνα κ. Abdehali Abdelwahid Alkhajah, το Γενικό Διευθυντή του επενδυτικού κεφαλαίου Abu Dhabi Development Fund κ. Mohammed Saif Al Suwaidi, το διευθυντή του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Bader Saeed Al Matroushi, τον επικεφαλής αξιωματούχο ενεργειακών λύσεων της Εθνικής Εταιρίας Ενέργειας του Άμπου Ντάμπι (TAQA) κ. Saif Al Sayari.

Άλλη μία κυβερνητική ομάδα των ΗΑΕ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο υπουργός Επικρατείας δρ Soultan Al Jabe, είχε χθες συνάντηση με τον Νότη Μηταράκη με τη συζήτηση να μονοπωλεί το Αναπτυξιακό Ταμείο, ενώ, σημειώθηκε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα σταθεροποιείται, η συγκυρία είναι πολύ καλή και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών είναι σε εξαιρετικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα σημειώθηκε ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για αρκετούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και συγκεκριμένα για τον τουρισμό όσον αφορά ξενοδοχειακές μονάδες, μαρίνες, real estate, και ιδιαίτερα στην ενέργεια και το φυσικό αέριο.

Ωστόσο, για την ώρα όλα τα παραπάνω παραμένουν στη σφαίρα των συζητήσεων και των διερευνήσεων και από τις δύο πλευρές, με την πλευρά της Κυβέρνησης να καίγεται να κλείσει κάποια επενδυτική συμφωνία ώστε να μπει ζεστό χρήμα στα κρατικά Ταμεία.
dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση