GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βατικανό: «Βλέπει» κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου

Τον κίνδυνο ο πόλεμος να επεκταθεί και να προσλάβει διεθνή ή ακόμα και παγκόσμιο χαρακτήρα σε περίπτωση δυτικής στρατιωτικής επέμβασης ...

Τον κίνδυνο ο πόλεμος να επεκταθεί και να προσλάβει διεθνή ή ακόμα και παγκόσμιο χαρακτήρα σε περίπτωση δυτικής στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία επισήμανε... ο γραμματέας του Συμβουλίου για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη του Ποντίφικα - του υπουργείου Δικαιοσύνης του Βατικανού -, ο επίσκοπος Μάριο Τόζο.

«Η επίλυση των προβλημάτων της Συρίας δεν μπορεί να προκύψει από τις ένοπλες επιχειρήσεις. Η βία δεν θα μειωνόταν. Αντιθέτως, υπάρχει ο κίνδυνος να ξεσπάσει μεγαλύτερη βία και να επεκταθεί σε άλλες χώρες», τόνισε ο επίσκοπος Τόζο.

«Η σύγκρουση στην Συρία έχει όλα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξέλιξή της σε πόλεμο παγκοσμίων διαστάσεων», σύμφωνα με τον ίδιο.

Χθες, ο πάπας Φραγκίσκος υπογράμμισε την ανάγκη να προαχθούν από την διεθνή κοινότητα ο διάλογος και η διαπραγμάτευση.

Σε μήνυμά του μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο Αργεντινός προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας συνόψισε: «Ποτέ πια πόλεμος!»
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση