GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Διατί να το κρύψωμεν, άλλωστε;»

Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος  Αρχίζει να ‘διαλύεται’ η ομίχλη που κρύβει, όπως και οι κάλπες πριν ανοιχτούν, τα αποτελέσματα...

Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος 

Αρχίζει να ‘διαλύεται’ η ομίχλη που κρύβει, όπως και οι κάλπες πριν ανοιχτούν, τα αποτελέσματα των Γερμανικών εκλογών και πρόσφατες δημοσκοπήσεις κορυφαίων στελεχών επιχειρήσεων δείχνουν ότι η νίκη της κ Μέρκελ αρχίζει να διαφαίνεται μάλλον ως δεδομένη και μάλιστα θα είναι πολύ ευεργετική και σαφέστατα ευπρόσδεκτη από τους Γερμανούς, Ευρωπαίους και Διεθνείς επιχειρηματίες.
Όσο για το δικό μας, ‘εθνικό οικονομικό δράμα’ τα πράγματα δείχνουν ότι θα χρειαστούμε άλλα 10 δις ευρώ μετά τον Σεπτέμβριο, για να κλείσουν οι γνωστές ‘τρύπες’ που παραμένουν επικίνδυνα ορθάνοιχτες παρά τις μεγαλοστομίες της Κυβέρνησης και των κορυφαίων στελεχών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Για την απαιτούμενη βοήθεια οι Ευρωπαίοι θα αποφασίσουν τον Νοέμβριο.
Για το συγκεκριμένο θέμα των 10 δις ευρώ που ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, όμως,ο Πρόεδρος τη Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ Draghi διευκρινίζει ότι το καταστατικό του κορυφαίου Ευρωπαϊκού Τραπεζικού Ιδρύματος στο οποίο προεδρεύει ΔΕΝ επιτρέπει τη συγκεκριμένη βοήθεια προς τη χώρα μας διαχωρίζοντας τη θέση του από τη θέση του κ Dijselbloem που θεωρεί αναγκαία την παροχή της βοήθειας στη χώρα μας.
Η τελική απόφαση θα ληφθεί στη eurozone τον ερχόμενο Νοέμβριο δηλαδή μετά τις Γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου…
Περισσότερες πληροφορίες στους παρακάτω συνδέσμους:
http://www.cnbc.com/id/101011560
http://www.cnbc.com/id/101010555

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση