GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι δήλωσε ο Φ. Κουβέλης μετά τη συνάντηση με τον Α. Λοβέρδο...

O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέα Λοβέρδο. Αμέσως μετά τη...

O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέα Λοβέρδο. Αμέσως μετά τη συνάντηση, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
"Συζητήσαμε με τον φίλο, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, για τα ζητήματα που έχουν σχέση, με την ανάγκη πια, να δημιουργηθεί ο χώρος του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού.
Υπήρξε σύμπτωση απόψεων ότι πρέπει να δημιουργηθεί, είναι ανάγκη για την κοινωνία, είναι ανάγκη για την πολιτική. Βεβαίως, η συγκρότηση του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού δεν μπορεί να γίνει γενικά και αόριστα αλλά στη βάση συγκεκριμένων πολιτικών και μάλιστα στη βάση συγκεκριμένου πολιτικού περιεχομένου για την παρούσα κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και για το μέλλον αυτού του τόπου που δικαιούται να βαδίσει δρόμους εξόδου από την κρίση.
Ο χώρος αυτός, πολιτικά πρέπει να προσδιορίζεται με την αντίθεσή του στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική αλλά και με την αντίθεσή του προς την δημαγωγία, τον λαϊκισμό της μονομερούς καταγγελίας ή της στάσης πληρωμών.
Το πρόγραμμα αυτό, η εναλλακτική πολιτική πρόταση, αναμφισβήτητα πρέπει να έχει ως άξονα την κοινωνική συνοχή αλλά και την ανάπτυξη του τόπου και αυτά δεν είναι γενικά και αόριστα ζητήματα. Eίναι πάρα πολύ συγκεκριμένα μεγέθη, εξαιρετικά και αναγκαία προσδιοριστικά του χώρου που πρέπει να διαμορφωθεί, του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση μας. Σήμερα καταγράφουμε τη συμφωνία μας σε αυτά τα ζητήματα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συζητήσατε καθόλου για κοινή κάθοδο στις εκλογές;
ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Όχι, συζητήσαμε μόνο αυτά τα οποία σας είπα λίγο πριν.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνεται στην προσπάθεια αυτή για ενιαίο κεντροαριστερό κόμμα;
ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Θα επαναλάβω αυτό το οποίο έχω πει. Βασικό στοιχείο της πολιτικής που θα δεσμεύει θετικά αυτόν τον τρίτο πόλο, το χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, είναι η αντίθεση του προς στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και ταυτόχρονα η αντίθεση προς κάθε λαϊκισμό και δημαγωγία. Με σταθερή και αταλάντευτη αναφορά την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά και την κοινωνική συνοχή. "

2 σχόλια

  1. OTI KAI NA ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ .ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΦΟΔΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ.ΦΟΡΟΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΓΔΑΡΑΝ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ
    ΕΛΛΗΝΕΣ .ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ 1.ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μασάμε,δεν ξαναψηφιζουμε για να καταρρεύσει το σάπιο πολιτικό κατεστημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση