GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο πιο πλήρης Θρύλος!

Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Είναι μοναδικό, ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό που συνέβη φέτος το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθ...

Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Είναι μοναδικό, ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό που συνέβη φέτος το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» όχι απλά ενισχύθηκαν στο...
μεταγραφικό παζάρι, αλλά οι κινήσεις που έγιναν συνολικά και σε όλα τα επίπεδα δεν έχουν γίνει σε καμία άλλη ομάδα του εξωτερικού!

Το θερμόμετρο χτύπησε… κόκκινο, καθώς οι πρωταθλητές Ελλάδας διαθέτουν πλέον για την πρώτη ομάδα, όχι μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις και βάλε… 11άδες, καθώς στο δυναμικό τους ανήκουν συνολικά 48 ποδοσφαιριστές, διεθνείς στη συντριπτική τους πλειοψηφία!

Από αυτούς 27 έχουν τεθεί στη διάθεση του Μίτσελ για τις επίσημες υποχρεώσεις της φετινής περιόδου, ενώ άλλοι 21 έχουν δοθεί δανεικοί σε άλλες ομάδες του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που κινήθηκε η διοίκηση, καθώς πέρα από τις προσθαφαιρέσεις, οι οποίες έγιναν βάση συγκεκριμένου πλάνου κι όχι στο… κουτουρού, υπήρξαν και περισσότερες από 40 προσθήκες στα τμήματα υποδομής με τελευταίο απόκτημα τον 18χρονο διεθνή Σέρβο Τζιέλαρ από την ΟΦΚ Βελιγραδίου.

Το νούμερο προκαλεί ίλιγγο, ωστόσο, το κεντρικό συμπέρασμα είναι ένα. Ο Ολυμπιακός έραψε το 4ο αστέρι στη φανέλα του με την κατάκτηση του 40ού πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα θωρακίστηκε για το παρόν και το μέλλον με επιλογές για όλα τα γούστα.

Σύμφωνα με γερμανική ιστοσελίδα που ασχολείται με τις «χρηματιστηριακές αξίες» των συλλόγων, το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού κοστολογείται γύρω στα 75 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αξία των παικτών που έχουν παραχωρηθεί ως δανεικοί ξεπερνά τα 20!

Για παράδειγμα, ο Ραφίκ Τζιμπούρ, ο οποίος μετακόμισε τελικά με… ενοίκιο στην Τουρκία και τη Σίβασπορ κοστολογείται με 6 εκατομμύρια. Ο Πίνο με 1,75 εκατ. ευρώ, ο Τάτος 1,25, ο Γκρίμπιτς ένα εκατομμύριο, ο Κατάι 900.000 ευρώ και πάει λέγοντας…

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας της πρώτης ομάδας, ενώ και οι δανεικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι κάτω των 24άρων ετών! Κάτι που πολύ απλά σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός και καμία άλλη κίνηση να μην κάνει για τα επόμενα χρόνια, κάτι που αποκλείεται να συμβεί, θα έχει υλικό να κάνει πρωταθλητισμό για άλλη μία 5ετία τουλάχιστον.

Εκείνο που απομένει είναι αυτό το εξαιρετικό υλικό να αξιοποιηθεί όσο γίνεται καλύτερα, καθώς πολλοί από αυτούς τους ποδοσφαιριστές έχουν τα φόντα να υπερδιπλασιάσουν την αξία τους τα επόμενα χρόνια, κάτι που αν συμβεί θα έχει πολλαπλά οφέλη και για τους ίδιους και για τον σύλλογο.

Και κάτι ακόμη με μεγάλη σημασία. Η «βιτρίνα» του Ολυμπιακού έχει ακριβύνει πολύ τα τελευταία χρόνια. Μια απλή ματιά στα ονόματα όσων έφυγαν, στο πού πήγαν και με πόσα, αρκεί για να αποδείξει πολλά. Πάρα πολλά…

Συμπέρασμα; Ο Ολυμπιακός είναι από πλευράς πληρότητας πιο ισχυρός από ποτέ και για πολλά χρόνια. Αρκεί, φυσικά, όλα αυτά να φανούν και να αξιοποιηθούν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου…

ΠΗΓΗ: katimagiko.gr

1 σχόλιο

  1. Η απάντηση του Ολυμπιακού



    Στην αντεπίθεση πέρασε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέσω σχολίων που έγιναν από ανθρώπους των ερυθρόλευκων:



    «Το περιεχόμενο των γελοίων δηλώσεων Μελισσανίδη, είναι προφανώς ανάξιο σχολιασμού. Ο κ. Μελισσανίδης δεν δικαιούται δια να ομιλεί.

    Άλλωστε και όταν το κάνει, τα ελληνικά του, που είναι επιπέδου Νηπιαγωγείου, ούτε καν Δημοτικού, δεν τον βοηθούν να γίνει κατανοητός.



    Προφανώς και δεν θα πέσουμε στο επίπεδο ενός ανθρώπου, του οποίου η ποδοσφαιρική διαδρομή είναι γεμάτη με βρωμιά, απειλές, τραμπουκισμούς, ξυλοδαρμούς και νυχτερινές εισβολές σε σπίτια ποδοσφαιριστών, παραγόντων και διαιτητών.



    Προφανέστατα δεν θα σχολιάσουμε τα ανερμάτιστα λόγια ενός ανθρώπου, που η επιχειρηματική του διαδρομή είναι στρωμένη με καταδίκες και κατηγορίες για λαθρεμπόριο κατά συρροή, για εκβιασμούς και απειλές κατά ζωής, με κατασχέσεις και φοροδιαφυγή κατ’ εξακολούθηση, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ανάμεσα μας.



    Και έχει και το θράσος να δηλώνει ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα.



    Επειδή μάλιστα φαίνεται ότι τον καίνε τα τελευταία 15 χρόνια, που εκείνος πλούτιζε το ποινικό του μητρώο μακριά από το ποδόσφαιρο, να τον ενημερώσουμε ότι στον Ολυμπιακό υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι που έβαλαν και βάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια για την αγαπημένη τους ομάδα.



    Δεν τη διέλυσαν, δεν την σκότωσαν, δεν την άφησαν να πέσει στα Τάρταρα για να παραστήσουν μετά τον τζάμπα Μεσσία.



    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ; ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ.

    ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΦΩΤΑ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΕΙ.

    ΤΑ ΜΟΝΑ ΦΩΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΕΝΟΣ ΚΕΛΙΟΥ…»

    Δεν είμαι ολυμπιακός άλλα μπράβο στο Μαρινάκη που έχει τα αρι@@@α να τα χώσει σε ΚΛΕΦΤΕΣ που τρώνε κρατικά χρήματα άλλα εργαζομένων της ΑΕΚ ....ας το διάολο Μελλισανηδη ...από σχολή οδηγών έγινες μάγκας με την θρεισκοπουληταρια σου, κάτι σαν Μακιιιι Ψωμιαδη , κατι λαμογια σαν τον Φαιλω Κρανιδοτη ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΛΙΖΕΛΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση