GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταφύγιο για φάλαινες και δελφίνια τα χωρικά ύδατα της Ουρουγουάης

Σε μια προσπάθεια να προστατευθούν αυτά τα είδη αλλά και να ενισχυθεί ταυτόχρονα η τουριστική βιομηχανία - Ο νόμος, που εγκρίθηκε το βράδ...


Σε μια προσπάθεια να προστατευθούν αυτά τα είδη αλλά και να ενισχυθεί ταυτόχρονα η τουριστική βιομηχανία - Ο νόμος, που εγκρίθηκε το βράδυ της Τρίτης με τις ψήφους βουλευτών από όλο το πολιτικό φάσμα

Το κοινοβούλιο της Ουρουγουάης αποφάσισε να ανακηρύξει το σύνολο των χωρικών υδάτων της χώρας «καταφύγιο» για τις φάλαινες και τα δελφίνια, σε μια προσπάθεια να προστατευθούν αυτά τα είδη αλλά και να ενισχυθεί ταυτόχρονα η τουριστική βιομηχανία.

Ο νόμος, που εγκρίθηκε το βράδυ της Τρίτης με τις ψήφους βουλευτών από όλο το πολιτικό φάσμα, ήταν το αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει από πέρσι ο Οργανισμός για την Προστασία των Κητοειδών (OCC).

Με βάση τον νόμο αυτό, «τα χωρικά ύδατα και η αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δημοκρατίας της Ουρουγουάης» ανακηρύσσονται «καταφύγιο φαλαινών και δελφινιών με στόχο να διασφαλιστεί η παρουσία αυτών των κητοειδών» και να εξασφαλιστεί «η αναπαραγωγή και η μετανάστευση των απειλούμενων ειδών».

Ο νόμος απαγορεύει κάθε είδους δραστηριότητα που θα μπορούσε να απειλήσει αυτά τα ζώα, όπως το κυνήγι, την αιχμαλωσία, την παρενόχληση, την κατοχή ή την αγοραπωλησία των κητοειδών που βρίσκονται εντός των χωρικών υδάτων της Ουρουγουάης.

Την τελευταία δεκαετία η Ουρουγουάη, μια μικρή χώρα ανάμεσα στη Βραζιλία και την Αργεντινή, έχει αναπτύξει την τουριστική της βιομηχανία με επίκεντρο της παρατήρηση των μαύρων φαλαινών που, από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο, πλησιάζουν στα παράλιά της. Σύμφωνα με τον OCC 26 είδη κητοειδών, όπως δελφίνια και όρκες, ζουν ή περνούν από τα νερά της Ουρουγουάης.

Παρόμοια καταφύγια κητοειδών υπάρχουν ήδη στη Βραζιλία, τη Χιλή, την Κόστα Ρίκα, το Μεξικό, τον Παναμά και τη Δομινικανή Δημοκρατία.







protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση