GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια κατά της Χρυσής Αυγής σε όλη τη χώρα

Σε πορείες αντιφασιστικής διαμαρτυρίας εξελίχθηκαν τα σημερινά συλλαλητήρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τα οποία οργανώθηκαν στο...


Σε πορείες αντιφασιστικής διαμαρτυρίας εξελίχθηκαν τα σημερινά συλλαλητήρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τα οποία οργανώθηκαν στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, κατά της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο.
Αναλυτικότερα: Στον απόηχο της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα από έναν 45χρονο που δήλωσε μέλος της Χρυσής Αυγής, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έθεσαν υπο κλοιό τα γραφεία της Χ.Α. στην Κρήτη.
Στα Χανιά, ωστόσο, δεν έλειψε η ένταση, με επεισόδια και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ, το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Τζανακάκη. Η μεγάλη ειρηνική πορεία πέρασε από την οδό Τζανακάκη, κάτω από τα γραφεία της οργάνωσης. Τότε, ομάδα αντιεξουσιαστών που ήταν τμήμα της πορείας, παρέμεινε κάτω από τα γραφεία της οργάνωσης, φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου από μέλος της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα. Τα γραφεία της οργάνωσης φρουρούσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, υπό το φόβο επεισοδίων.
Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και η ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία είχε σαν αποτέλεσμα τη χρήση χημικών. Επίσης, μεμονωμένα άτομα επιτέθηκαν με πυροσβεστήρα, πέτρες και καδρόνια στα ΜΑΤ, που απάντησαν άμεσα με δακρυγόνα και κρότου λάμψης.
Στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες πολίτες πήραν μέρος στα δύο συλλαλητήρια που έγιναν με πρωτοβουλία της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ), στο άγαλμα του Βενιζέλου, και του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Δημόσιοι υπάλληλοι, καθηγητές, δάσκαλοι, νοσοκομειακοί γιατροί, εργαζόμενοι στους δήμους, φοιτητές και μαθητές, συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και μετά έκαναν επί αρκετή ώρα πορεία τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στη διάρκεια της πορείας κυριάρχησαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των Μνημονίων.
Ένταση επικράτησε σε δύο σημεία, στις διασταυρώσεις της οδού Σαλαμίνος με την Κουντουριώτου και Τσιμισκή, αντίστοιχα, όπου η Αστυνομία είχε τοποθετήσει κάθετα στο δρόμο κλούβες και δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να πλησιάσουν στην περιοχή που βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος18 Σεπ 2013, 9:17:00 μ.μ.

    Μετά τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, συνελήφθη το απόγευμα και η σύζυγός του, η οποία νωρίτερα φέρεται να είχε ομολογήσει πως μετά από τηλεφώνημα του Γιώργου Ρουπακιά μάζεψε και έκρυψε τα στοιχεία που συνέδεαν τον δολοφόνο με τη Χρυσή Αυγή.

    Συνελήφθησαν για ψευδορκία η σύζυγος του δράστη και άλλη μια γυναίκα, καθώς και ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Πειραιά

    Η γυναίκα αρχικά είχε δηλώσει πως τα πέταξε στα σκουπίδια και στη συνέχεια ομολόγησε πως τα παρέδωσε στον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση